Atlétika
Szabó Beatrix

Csapatban az országos bajnoki dobogó a cél

Publikálva: 2020.11.06 Frissítve: 2020.11.06 Vívás – tőr/párbajtőr

Vívószakosztályunk vezetője, Szényi Péter értékelte együttesünk és saját szereplését a párbajtőr Magyar Kupa legutóbbi fordulóját követően.

– Mennyire vagy elégedett a fiúk szereplésével a legutóbbi kupafordulóban?

– Bartkó Levente hatodik helye figyelemreméltó, hiszen ez volt az első döntője a felnőttek között, és ezzel értékes pontokat szerzett a juniorranglistára is. Én pont tőle kaptam ki 15-14-re, ráadásul nem ez volt az egyetlen meccse, amit egy tussal nyert, ami arról árulkodik, hogy Levi remek versenyző. Én még messze vagyok a legjobbamtól, hiszen fokozatosan javítom a formám a sérülésem óta, Levi pedig kitűnően vívott.

– Milyen volt fiatal csapattársad ellen pástra lépni?

– Bízom benne, hogy fogok ennél jobban vívni, de óriási csata volt, folyamatosan változott, hogy éppen ki vezet, és végül most neki jött ki jobban a lépés. Legközelebb visszavágok!

– Milyen elvárásokkal vágtál neki a viadalnak?

– Nem helyeztem nagy terhet magamra, a combhajlítóizom-szakadásom óta még nem vagyok tökéletes állapotban, ezért óvatosan, fokozatosan próbálok visszatérni. Ezzel együtt, ha már elindultam, szerettem volna minél jobban teljesíteni, ami most a legjobb 32-re volt elég.

– Milyen fizikai állapotban van a csapat így, hogy már néhány verseny van a lábakban?

– A lányok között kevés indulónk volt sérülések és betegségek miatt, viszont Levi megmutatta, remek formában van, és számára ez fontos állomás volt. A csapatban Somody Somával, Levivel és Koska Bendegúzzal az ötödik helyet szereztük meg, ami kifejezetten jó eredmény, főleg úgy, hogy csak a BVSC fogott ki rajtunk és saját nevelésű sportolókkal értük el ezt a sikert. Képesek vagyunk ennél jobban is vívni, és ha mindannyian jó napot fogunk ki, akkor reális célkitűzés lehet az éremszerzés az országos bajnokságon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!