Taekwondo
Salim Sharif

Csak otthon készülhetnek

Publikálva: 2020.04.03 Frissítve: 2020.04.03 Úszás

Április közepéig senki nem használhatja a Duna Arénát.

A magyar úszóválogatott számos tagja – köztük Ilyés Laura és edzője, Tóth Ramon – hétfőtől lehetőséget kapott arra, hogy a Duna Arénában folytassa a felkészülést. Sajnos csak rövid ideig élhettek ezzel a kiváltsággal, hiszen a válogatottból sokan elkapták a koronavírust. Ramon elmondta, mi történt pontosan a napokban.

Azért edzhettünk ott, mert mi régóta hazajöttünk az edzőtáborból, így csak egy tesztet végeztek rajtunk, ami negatív lett. Akik a közelmúltban tértek vissza, nem jöhettek be az arénába, őket kétszer is megvizsgálták, és sajnos sokaknál pozitív lett a minta. Ennek fényében április 15-ig felfüggesztették annak lehetőségét, hogy a Duna Arénában készüljünk – mesélte a szakember. – 14-én mindenkin újra elvégzik a teszteket, ennek alapján, valamint az aktuális kormányrendelet alapján dől el, igénybe vehetjük-e ismét a létesítményt.

Ramonék naponta reggel és délután is két órát tölthettek a medencében, illetve egy órát használhatták a konditermeket, a következő két hétben viszont csak otthon tréningezhetnek.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!