Kézilabda
Szekerczés Luca

Csak jövőre folytatódik a cselgáncs World Tour

Publikálva: 2020.11.13 Frissítve: 2020.11.12 Cselgáncs

A tervekkel ellentétben csak jövőre folytatódik a cselgáncsozók számára az olimpiai kvalifikációban meghatározó World Tour versenysorozat.

A judoinfo.hu szaklap tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség (IJF) végrehajtó bizottsága szerdán döntött úgy, hogy ebben az évben már nem folytatódnak az IJF égisze alatt zajló viadalok.

A sportág legrangosabb eseményeit tömörítő World Tour a koronavírus-járvány márciusi kirobbanása után, októberben a budapesti Grand Slammel sikeresen folytatódott, és az IJF irányítói reménykedtek benne, hogy még ebben az évben sor kerülhet egy másik eseményre, a zágrábi Grad Prix-viadalra.

Ez nagyon nehéz döntés volt, különösen egy ilyen sikeres és örömteli esemény után, mint amilyen néhány hete a Grand Slam Hungary volt – áll Marius Vizer IJF-elnök üzenetében. – Sajnos a világ legtöbb országában keményen küzdenek azért, hogy megakadályozzák a járvány terjedését, és a dzsúdós család biztonsága az első. Ismét ellenállónak kell lennünk, tiszteletben kell tartanunk a kormányok erőfeszítéseit a föld lakói biztonságának megőrzése érdekében. Az IJF csapata most a katari Mesterek Tornájának a megszervezésére fog összpontosítani, reméljük, hogy Dohában 2021 januárjában képesek leszünk összehozni a nemzetközi dzsúdóközösséget, és a világ legjobb sportolói ismét az olimpiai kvalifikációért versenyeznek majd.

A cselgáncsos olimpiai kvalifikáció az európai szövetség (EJU) által szervezett Európa-bajnoksággal folytatódik, amelyet Prágában rendeznek november 19-21. között.

Október 23. és 25. között 61 ország 409 versenyzője lépett tatamira a Papp László Sportarénában rendezett Grand Slamen, amely nézők nélkül, buborékban zajlott.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!