Atlétika
Krizsán Xénia

Címvédés a K&H e-kupán (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.10.06 Frissítve: 2019.10.05 eSport

A FIFA20 kiírásában is Molnár Gábor lett a bajnok.

Október 5-én másodszor került megrendezésre az MTK Budapest és a K&H Bank együttműködésben a K&H e-kupa FIFA20 1v1 verseny, amely ismételten az egyik első komoly megmérettetés volt az új FIFA játék kiadásával. A rendezvény jelentőségét fokozta, hogy ez volt az első esemény az MTK Budapest Esport Arénában, amit napokkal korábban adtunk át.

A nevezés 128 fős határát ismét órák alatt sikerült betölteni, így a verseny napján népes és lelkes játéksok hada adhatta át magát a verseny izgalmainak. Kiegészítő programként autószimulátorokat is kipróbálhattak a résztvevők. A hangulatról és a szervezésről ismételten az Esport1 gondoskodott.

Az idő előrehaladtával csökkent a versenyzők létszáma, és az úgynevezett amatőr, vagyis nyílt nevezésű ágról kialakult a döntő négyes mezőnye. Brandt Raymond, Kleibe Péter, Balogh Attila és Horváth Dárius versengett az értékes nyereményekért.

Az izgalmas helyosztókon végül Horváth Dárius diadalmaskodott, az ő nyereménye 100 ezer forint. értékű ajándékkártya a Konzolvilágtól. Az ezüstérmet Balogh Attila szerezte meg, ő 50 ezer forint. értékben vásárolhatja le kártyáját. A bronzmérkőzésen Kleine Péter diadalmaskodott, a negyedik helyet pedig Brandt Raymond szerezte meg, nyereményük pedig gamer felszerelés volt a Trendency felajánlásával.

A legjobb négy versenyző megmérkőzhetett a négy meghívottal. A Ferencvárosi TC képviseletében Novák ’Gogetinho’ Dániel mérkőzött meg az amatőr verseny negyedik helyezettjével, és meglepetésre Raymond jutott tovább. A másik három ágon a profik diadalmaskodtak, az Ajax versenyzője, Szirtesi ’Gabinho’ Gábor ötgólos sikert aratott Kleine Péter ellen, csapatunk képviselője, Majorosi ’Chris_maj’ Krisztián az amatőr ág győztese ellen nyert egy góllal. A DVSC versenyzője, Molnár Gábor pedig Balogh Attila ellen izgalmas mérkőzésen győzött 3-1-re.

Az elődöntőkben Brand Raymond újabb meglepetsét okozott, amikor Gabinho ellen továbbjutott a döntőbe, míg a másik ágon Molnár Gábor legyőzte Majorosi Krisztiánt. Így a bronzmérkőzésen Ajax–MTK Budapest párharc érkezett, amit a hollandok – MTK szurkoló – versenyzője 2-1-re megnyert. A döntőben – hosszas technikai szünet után – végül érvényesült a papírforma, és Molnár Gábor szerezte meg a győzelmet, igaz a 2-1-es eredmény fordulatos mérkőzésen alakult ki.

A verseny végén a díjakat a K&H csoport képviseletében Lesti Mónika, az MTK Budapest képviseletében Szegő Péter, az Esport1 képviseletében pedig Hodozsán Dániel adta át.

Csapatunkból a versenyágon a legtovább Binder Ciprián és Fehér Bálint jutottak, mindketten a legjobb legjobb 16 között búcsúztak a tornától.

Végeredmény:

  Versenyág Profiág
1. Horváth Dárius Molnár Gábor
2. Balogh Attila Brandt Raymond
3. Kleine Péter Szirtesi Gábor
4. Brandt Raymond Majorosi Krisztián

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!