Atlétika
Krizsán Xénia

Célkeresztben Szófia és Nagyatád

Publikálva: 2016.05.27 Frissítve: 2016.05.27 Ritmikus gimnasztika

Alig fejeződtek be a Szófia kupa küzdelmei, máris nyakunkon a – szintén a bolgár fővárosban rendezendő – világkupaverseny, és a Nagyatádon sorra kerülő országos Diákolimpia.

A Szófia kupán Váray Míra és Juhász Anna a junior, míg Kis Alexandra a szenior megmérettetésen lépett versenyszőnyegre. Két juniorunk a június közepén, az izraeli Holon városában rendezendő Európa-bajnokság előtti utolsó versenyen indultak a felkészülés jegyében, míg Kis Alexandra a felnőttek között mérette meg magát, és mindhárman igazán kitettek magukért.

Nem akárhogyan, csillogó ezüstéremmel indult a szófiai viadal. Kis Alexandra a felnőtt fináléban, karikagyakorlatára kapott 17.250 pontszáma a második helyre repített a kék-fehérek kitűnő tornászát, de itt nem állt meg az éremszerzés. Szandi folytatta jó szereplését a fináléban, és szalaggyakorlatával bronzérmet szerzett, míg labdagyakorlatát az ötödik legjobbnak értékelték a bírák.

Térjünk rá juniorjainkra! Kis Alexandra sikerei mellett, a juniorok mezőnyében is remek eredményeket értek el sportolóink. Az Európa-bajnokságra készülő Váray Míra és Juhász Anna alkotta magyar egység a nyolcadik lett a csapatversenyben, Míra a szerenkénti finálékban is remekelt, labdával a harmadik, míg karikával a negyedik helyen végzett.

De ezzel nem állt meg az élet, hétvégén további megmérettetéseken szurkolhatunk lányainknak. Szintén Szófiában rendezik a világkupaversenyt, ahol Pigniczki Fanni felnőtt egyéniben, valamint a felnőtt együttes-kéziszer válogatott, a Borsányi Patrícia, Wehovszky Vivien, Mercz Flóra, Ludányi Laura, Németh Virág, Raub Nóra, Margaritisz Lili összeállításban is szőnyegre lép.

Nemcsak Szófiára érdemes figyelnünk, hanem Nagyatádra is, ugyanis a Városi Sportcsarnokban (Nagyatád, Szent István tér 2.) rendezik minden korosztály számára az országos Diákolimpia döntőit.

A versenyekről beszámolunk, hajrá lányok!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!