Atlétika
Nemes Rita

Büszkék vagyunk, hogy visszakerültünk a sportág vérkeringésébe

Publikálva: 2016.08.08 Frissítve: 2016.08.08 Atlétika

Somogyi Jánossal, az MTK Budapest tavaly újraindult atlétika-szakosztályának elnökével értékeltünk az elmúlt másfél évet.

– A szakosztály megalapítása óta mik voltak azok a mérföldkövek, amelyeket érintettetek?

Másfél éve alakult újra az atlétika-szakosztály, az első tanulóév után 2016-ban kezdődött meg a tényleges építkezés. Jelenleg 32 tagot számlál az atlétika-szakosztály, és ez a szám – a toborzásnak köszönhetően – folyamatosan nő. Nagyon hasznos esztendőn vagyunk túl, országos és nemzetközi versenyeken igen szép eredményeket tudtunk elérni. A múlt héten rendezett 121. országos bajnokságon a felnőttek mezőnyében öt ezüstérmet szerzett az MTK Budapest: Krizsán Xénia magas- és távolugrásban, Szűcs Kriszta rúdugrásban, Moravcsik Angéla gerelyhajításban, illetve Nguyen Anasztázia 100 méteren.

– Az amszterdami Európa-bajnokság is kifejezetten jól sikerült.

– Két versenyzőnk indult: Krizsán Xénia minden várakozást felülmúlva a negyedik helyen végzett a felnőtt hétpróbázók mezőnyében az Európa-bajnokságon, ezt már kimondani is hátborzongató. Xénia az Eb után kéthetes edzőtáborozással készült az olimpiára, ahol amennyiben meg tudja ismételni a tavalyi világbajnokságon elért kilencedik helyét, azzal maximálisan elégedettek lehetünk. A női 4x100-as váltó – Nguyen Anasztáziával a soraiban – hosszú idő óta először indulhatott világversenyen, ráadásul országos csúcsot futva a tizenharmadik helyen végzett.

– A fenti sikerek fényében hogyan értékeled az edzői stáb munkáját?

Molnár Krisztina foglalkozik a legfiatalabbakkal, ő tanítja meg az alapokat, és tőle veszi át 12 éves koruk körül a versenyzőket Szabó Dezső, aki kapcsán fontos megemlíteni, hogy csak az MTK-s atlétákkal dolgozik. Magyari Zoltán több gerelyhajítónak is kontrollálja a munkáját, erőnléti edzője a labdarúgó NB III-as csapatunknak, és igazi MTK-sként mindent megtesz, hogy segítse Moravcsik Angéla munkáját, ennek eredménye a hétvégi országos bajnokságon szerzett ezüstérem is. Zsivoczky Attila a Brüll Alfréd akadémista Deutsch Domonkost edzi, akit sajnos térdgyulladás hátráltatott az idén.

– A közelmúltban adták át a Lantos Mihály Sporttelepen található vadonatúj Atlétikai Centrumot. Ha minden igaz, nemsokára versenyt is rendezünk majd ezen a pályán. Erről mit lehet tudni?

– Büszkék vagyunk rá, hogy a Lantos Mihály Sporttelep Atlétikai Centrumának átadásával bekerülhettünk a sportág vérkeringésébe. Nagy kihívás elébe nézünk, mivel szeptember első hétvégéjén itt rendezik a serdülő, ifjúsági és felnőtt 3. Atlétikai Szuper Liga Döntőt. Nehéz feladat előtt állunk, de a hátralévő négy hét elegendő lehet, hogy felkészüljünk a verseny megrendezésére.

– Ha egy év múlva beszélgetnénk, milyen eredményekkel lennél elégedett? Nem is feltétlenül számszerű, centiméterben, másodpercben mérhetőkre gondolok, inkább, hogy hol tart a szakosztály.

– Vannak közép- és hosszú távú terveink is, mint minden szakosztálynak. Szeretnénk felvenni a kapcsolatot a környékbeli iskolákkal, kiszélesíteni a már megkezdett toborzást, hiszen meg kell hozni a gyerekek kedvét az atlétikához. Akkor lennék elégedett, ha jövőre a 32 fős szakosztályunk mondjuk 45 fősre duzzadna, három év múlva pedig 100 fősre. Szeptemberben nyílt napot tartunk általános iskolás gyrmekek, szülők és testnevelők részére, ahová várjuk az érdeklődők jelentkezését, hogy kiváló ugró, dobó, futóatlétákat nevelhessünk, és hogy az egyik alapsportág alapjait elsajátíthassák. Folyamatosan várjuk a jelentekezőket az atletika@mtk1888.hu e-mail címen és a +36-30- 2511-521-es telefonszámon.

(A képen Somogyi János)

Büszkék vagyunk, hogy visszakerültünk a sportág vérkeringésébe

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!