Atlétika
Jankovics Dániel

Büntetés tette tönkre a versenyt

Publikálva: 2020.08.17 Frissítve: 2020.08.17 eSport

Fehér Dani már az előkelő 7. helyet foglalta el, amikor büntetést kapott.

A Zengő E-sport ACC Nyári Kupa mezőnye ezúttal a Nürburgring GP-re látogatott. Egy visszalépést követően azonban csak 31 versenyző állt rajthoz a német pályán. A szabadedzés és az időmérő hossza 20 percre nőtt, miután az előző versenyen túl kevésnek bizonyult a leggyorsabb kör megtételéhez megadott idő. Túlságosan zsúfolt volt a pálya, így több esetben akadályozták a versenyzők egymást. Ennek elkerülése érdekében változtatták meg a szervezők a kvalifikáció időtartamát. 

Dani a 12. helyet foglalta el a tabellán az első versenyt követően. 

Az időmérőt Dencsik Attila nyerte meg 1:53.166-os idővel, ő Danihoz hasonlóan az Audi R8-cal indult. Dani a 9. helyen végzett, így ebből a pozícióból várhatta a futamot, 1.314 másodperccel lemaradva az első helyezettől. 

A repülőrajtot követően Dani el tudott kerülni egy nagyobb kavarodást, amely során több autó is összeért. Versenyzőnk okosan használta az első kanyar belső ívét, és elment társai mellett. A verseny első körében pedig javítani is tudott pozícióján, a 11. helyre visszaeső Mezőffyt megelőzve.

Már az előkelő 7. helyet foglalta el Dani, amikor áthajtásos büntetést kapott a pálya többszöri levágásáért. A büntetése letöltése után a 16. pozícióba esett vissza szimulátorosunk. 

24 kört tudtak a pilóták megtenni a rendelkezésre álló 45 perc alatt. A futamot Csincsik Marcell nyerte meg Dencs Attila előtt. Fehér Dani a 14. pozíciót szerezte meg.

Esport szakosztályunk támogatója:
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!