Atlétika
Nagy Marcell

Búcsú a fantasztikus szurkolóktól (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.05.25 Frissítve: 2018.05.29 Labdarúgás

Jó iramú, feszült hangulatú mérkőzésen maradtunk alul a Kisvárdával szemben.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Kisvárda Master Good 2-3 (1-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1745 néző
Vezette: Szőts Gergely (Bornemissza N., Huszár B., Kovács G.)

MTK Budapest: Bese – Katona, Balogh B., Gengeliczki, Deutsch (Bori, 26.) – Vass P., Kanta, Vass Á., Schäfer (Borbély, 77.) – Hrepka (Szuhodovszki, 80.), Lencse
Vezetőedző: Feczkó Tamás

Kisvárda Master Good: Zöldesi – Melynik, Vári (Grigorij, 89.), Ryashko, Jánvári, Protics – Oltean, Bertucci, Misics (Kovácsréti, 90.) – Ilics, Lukács (Heffler, 73.)
Vezetőedző: Kondás Elemér

Gól: Kanta (5.), Lencse (47.), ill. Lukács (44.), Bertucci (64.)
Sárga lap: Schäfer (28.), Vass P. (40., 74.), ill. Protics (31.), Misics (38.), Ilics (66.), Vári (71.)
Piros lap: Vass P. (74.)

A Merkantil Bank Liga 37. fordulójában csapatunk első számú üldözőjét, a Kisvárdát látta vendégül az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A két együttes őszi meccsét Kondás Elemér tanítványai nyerték 1-0-ra, így volt miért visszavágni.

Szurkolóink elképesztő koreóval várták a fiúkat. Kérésükre nem a megszokott MTK-indulóra, hanem a „Back to the future” dallamaira vonultak be a csapatok. A visszaszámlálás alatt óriási drapériát engedtek le a szektorban, megadva ezzel a meccs hangulatát.

Szerencsére nem kellett sokat várni az első gólra: Vass Patrik indította a jobb szélen meglóduló Katonát, ő Schäferhez passzolt, az ifjú középpályás pedig a második hullámban érkező Kanta elé tálalt, aki 11 méterről bevette a vendégek kapuját (1-0).

A vendégek a 18. percben igencsak közel álltak az egyenlítéshez, ám Bese földöntúli bravúrral a léc fölé tudta piszkálni Oltean távoli próbálkozását. A folytatásban a vendégek birtokolták többet a labdát,

A 38. percben Vass Patrik jobb oldali szögletét követően Kanta József vette célba a hosszú alsót, próbálkozását pedig Lencse László bombázta a léc alá, azonba Szőts Gergely – a visszajátszások alapján tévesen – lest ítélt.

Egy perccel a játékrész vége előtt egyenlíteni tudott a Kisvárda: Bese bravúrral hárította Bertolucci távoli lövését, ám a kipattanóra Lukács Raymond érkezett elsőként, és a hálóba fejelt (1-1).

Szerencsére a második félidőben is hamar betaláltunk: a 47. percben Kanta ugratta ki a jobb szélen meginduló Vass Patrikot, akinek lapos centerezését a hosszú oldalon érkező Lencse László továbbította Zöldesi kapujába (2-1).

A játékrész derekán azonban másodszor is egyenlíteni tudott a vendégcsapat: Misics adhatott be a bal oldalról, a középen érkező csapatkapitány, Marcolini Dantes Bertucci a léc alá belsőzött (2-2).

Negyedórával a mérkőzés vége előtt tovább sűrűsödtek a redők Feczkó Tamás homlokán: Vass Patrik megkapta második sárga lapját színészkedésért, így emberelőnybe került a vendégcsapat.

A 81. percben végül góllá érett az emberelőny: Ilics robogott el a bal szélen, és még a menteni igyekvő Gengeliczki becsúszása előtt kilőtte a hosszú alsót (2-3).

A hajrához közeledve nagyon közel jártunk az egyenlítéshez: a kapu előtti kavarodást követően Borbély próbálkozhatott közelről, ám a bevetődő vendégvédők menteni tudtak. A hosszabbításban még adódott pár lehetőségünk, gólt azonban már nem tudtunk szerezni, így Kondás Elemér együttese három ponttal távozhatott az Új Hidegkuti Nándor Stadionból.

A lefújást követően dr. Deutsch Tamás, Polyák Balázs és Garami József köszöntötte a bajnokcsapat tagjait: Adorján Gergőt, Baki Ákost, Balogh Bélát, Bayer Bencét, Bese Balázst, Borbély Bálintot, Bori Gábort, Deutsch Bencét, Fadgyas Tamást, Farkas Balázst, Gengeliczki Gergőt, Gera Dánielt, Hrepka Ádámot, Jakab Dávidot, Kanta Józsefet, Katona Mátét, Korozmán Kevint, Kulcsár Tamást, Lencse Lászlót, Nagy Barnabást, Nagy Zsombort, Schäfer Andrást, Szabó Dominikot, Szentpéteri Viktort, Szerencsi Miklóst, Sziklási Gergelyt, Szuhodovszki Somát, Takács Ronaldot, Talabér Attilát, Torghelle Sándort, Varju Benedeket, Vass Ádámot és Vass Patrikot, illetve Feczkó Tamást, Janta Gábort, Horváth Mihályt, Dreissiger Imrét, Kincses Dánielt, Fekete Róbertet, Dömök Istvánt, Tihanyi Miklóst, Máté Gábort, Szergej Pacajt, Nagy Enikőt, György Rollandot, Beregi Istvánt és Vass Lászlót. 

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!