Kézilabda
Andróczki Flóra

BSE után BTC (GALÉRIA+LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.11.23 Frissítve: 2017.11.23 Tenisz

Budai Tenisz Centrum néven indul útjára a Városmajorban az MTK Budapest tenisz szakosztályának helyet adó klub.

Több generáció teniszezői számára volt ikonikus hely a korábbi nagy hazai, korosztályos és felnőtt versenyek színhelye, a számos izgalmasnál izgalmasabb csapatbajnoki találkozó otthona és megannyi tehetséges fiatal bázisa, a Városmajorban.

Ennek megfelelően nagyon sokan voltak szomorúak, amikor közel egy évtizede a klub bezárta kapuit és a területen szinte megállt az idő. A legendás klubház falai düledeztek, a hihetetlen emlékeket őrző pályákat pedig felverte a gaz.

Az MTK Budapest azonban nemrég felújította a létesítményt, így a legenda tovább él, immáron BTC (Budai Tenisz Centrum) néven. Öt salak és négy kemény pályával kezdi meg a működését a napokban az egyesület, mely a már hosszú évek óta sikeresen működő Parktenisz Klub mellett az MTK Budapest teniszszakosztályának második otthona lesz. 

Ennek kapcsán a kék-fehérek szakosztályvezetésében is változások történtek, Homonnay Géza elnök mellett az adminisztratív feladatokat Borsos Olivér, szakosztályvezető látja el, míg a szakmai igazgató Babos Csaba lett, ők mindketten a BTC-n tevékenykednek majd. A Feneketlen-tavi Parktenisz Klub szakmai igazgatója továbbra is a nyáron kinevezett Simai Péter marad.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!