Atlétika
Jankovics Dániel

Brüll díjat kapott Nagy László

Publikálva: 2019.09.21 Frissítve: 2019.09.21 Brüll Alfréd Akadémia

Brüll Alfréd díjat vehetett át Nagy László, klubunk korábbi ügyvezető elnöke a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) megalapításának 30. évfordulója alkalmából pénteken megtartott ünnepi közgyűlésen.

Az ünnepi eseményen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kormány számára kifejezetten fontosak a sportegyesületek, mert nélkülük nem lehetne sikeres a magyar sport.
Azok a sportvezetők vannak ma itt, akik aktív résztvevői a magyar sport mindennapjainak – fogalmazott az államtitkár. – A kormányzat a jövőben is a lehető legszilárdabb hátteret kívánja biztosítani az egyesületeknek.
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a jubileum kapcsán arra emlékeztetett, hogy 1989-ben, a megalakulásakor, mindössze 12 tagja volt a SOSZ-nak, ma pedig már közel ötszáz. A szervezet jelentőségét azzal érzékeltette, hogy a sportban „minden a műhelyekben dől el".
A magyarországi sportegyesületek érdekében végzett tevékenysége elismeréseként a SOSZ elnöksége díszoklevél elismerésben részesítette Czerpán Istvánt, a Pécsi VSK ügyvezető elnökét, a SOSZ jelenlegi alelnökét; Gallov Rezső volt sportállamtitkárt, sportújságírót, a  Magyar Edző című folyóirat korábbi főszerkesztőjét; Kunszt Gábort, a Budapesti Honvéd SE volt ügyvezető elnökét; Markovits Lászlót, a Vasas elnökét; a SOSZ korábbi elnökei közül Mesterházy Attilát és Vass Károlyt; Őze Istvánt, az UTE klubigazgatóját; Perjámosi Sándort, a Dunaferr SE korábbi ügyvezető elnökét, a SOSZ egykori alelnökét; Schmitt Pált, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagját, a MOB tiszteletbeli elnökét és Ujhidy Tibort, a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége elnökét, a SOSZ korábbi alelnökét. Brüll Alfréd díjat vehetett át Nagy László, klubunk korábbi ügyvezető elnöke. A díjakat Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke adta át.
Az ünnepi közgyűléssel együtt megrendezett konferencián Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár előadásában arról számolt be, hogy a Sportcal kimutatása szerint Budapest idén már a harmadik helyet foglalja el a világ globális sportfővárosainak listáján, amelyen 2015-ben még csak a 12. volt.
Az a célunk, hogy Budapest ezentúl mindig legyen benne Európában a TOP3-ban – jelentette ki az államtitkár.
Schmitt Pál a sportegyesületeknek a versenysportban betöltött szerepéről beszélt. Azt mondta, hogy az egyesület megfogalmazhatatlanul fontos eleme, illetve alapvető sejtje a magyar sportnak, mert kiválasztja és gondozza a tehetségeket.
Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora a Testnevelési Egyetem fejlesztéseiről tartott előadást, illetve arról beszélt, hogy amíg a korábbi birkózó szövetségi kapitány, Hegedüs Csaba szerint a magyar edzők egykor olyan kezdetleges módszerekkel dolgoztak, mintha „baltával faragták volna a szputnyikot", addig ma már megfelelő sporttudományos háttér nélkül nem lehet eredményt elérni.
Zárásként dr. Deutsch Tamás SOSZ-elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy „a magyar sport kincse, hogy olyan nemzeti közösséghez tartozunk, amelynek tagjai mindig is büszkék voltak a magyar sportsikerekre".
Kiemelte: az új magyar sportmodellnek egyik tüdeje a SOSZ, majd beszédét azzal zárta, hogy mivel minden versenyző valamilyen klubban sportol, ezért csak úgy tudunk szívvel-lélekkel fordulni a sportolókhoz, ha szívvel-lélekkel az egyesületekhez fordulunk.


(Forrás: MTI/Fotó: Makó Éva, Földi Imre, Szalmás Péter)

Brüll díjat kapott Nagy László

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!