Tenisz
Babos Tímea

Bridzs: Fischer Brigitta világbajnokságot nyert

Publikálva: 2022.08.26 Frissítve: 2022.08.26 Bridzs

A lengyelországi viadalon szereplő versenyzőnk aranyérmet szerzett a Brody csapattal.

Augusztus 20-án ‒ Wroclawban ‒ kezdődött meg a 16. bridzsvilágbajnokság, melyen a női nyílt versenyen tíz csapat küzdött meg egymással. Ami pedig a legnagyobb öröm számunkra, hogy az egyik csapatban klubunk versenyzője, Fischer Brigitta is szerepelt. Brigi a civil életben építészként dolgozik, ám most már azt is elmondhatja magáról, hogy világbajnok. Tekintsünk vissza az útra, amit végig járt a csapat az aranyérem megszerzéséig!

Az ötfős Brody csapat ‒ Joan Brody (Egyesült Államok), Fischer Brigitta (Magyarország), Marion Michielsen (Svédország), Cecilia Rimstedt (Svédország), Sandra Rimstedt (Egyesült Államok) ‒ a körmérkőzéses selejtezőt könnyedén megnyerte, az elődöntőben pedig a hat világbajnokkal felálló Baker együttes felett aratott sikert.

A fináléban a TRI Polar csapattal kerültek szembe, ahol ‒ szerdán ‒ a 42 leosztás után vezettek Brigiék, másnap pedig újabb 42 leosztás várt rájuk 10:00 órai kezdettel. Nagy izgalmakat hozott a döntő, hiszen 96–96-os állásról, azaz döntetlenről kezdődött az utolsó előtti 14 játszma. Brigi nagyon okosan és cselesen játszott a végjátékban is, az utolsó játszma előtt két pont előnyben voltunk. Végül pedig a Fischer Brigittával felálló Brody csapat 133–126-ra nyerte a döntőt.

A női versennyel azonos időben startolt el a nyílt csapatverseny, ahol kék-fehér versenyzőnk, dr. Winkler Gábor a már jól megszokott párjával, Dumbovich Miklóssal, illetve argentin–új-zélandi ‒ Carlos Pellegrini, Ashley Bach ‒ párossal és az amerikai világbajnoknővel, Migry Zur-Campaniléval és partnerével, Adam Wildavskyval játszott egy csapatban. Az első nap kifejezetten jól sikerült, ám a következő napon nem jöttek a győzelmek, így az együttes a 45. helyen zárta a világeseményt.

A magyar versenybridzsnek minden kategóriát, versenyszámot és korosztályt figyelembe véve eddig egyetlen világbajnoki aranyérme volt: Kovács László és Poór Andor 1937-ben, azaz 85 évvel ezelőtt a budapesti Vigadóban rendezett vb-n győzött párosban.

Fischer Brigitta számára még nem ért véget a viadal, a vegyescsapatok versenyében is indul.

Forrás: Magyar Bridzs Szövetség, World Bridge Federation

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!