Atlétika
Nemes Rita

Bridzs: évértékelő beszélgetés szakosztályvezetőnkkel

Publikálva: 2022.12.21 Frissítve: 2022.12.20 Bridzs

A dr. Spielmann János vezette szakosztály sikeres évet tudhat maga mögött, és a jövőt is jó előjelekkel várja.

‒ Kiemelkedő évet hagyunk magunk mögött, hiszen több sportolónk is kiválóan szerepelt az idei világversenyeken. A felnőttek között Fischer Brigitta világbajnoki aranyérmet szerzett, utánpótlásban pedig az Argay Zsolt és Kemény Márk páros ezüstérmes lett.

Ám a sok pozitívum mellett vannak negatívumok is, amikkel meg kell küzdenie a szakosztálynak.

‒ Nagy nehézségekkel küzdünk a személyes megjelenést illetően, hiszen az emberek a járvány és egyéb okok miatt nehezen mozdulnak ki. Azon vagyunk, hogy ezen jövőre változtassunk, aminek első lépése, hogy januártól beindítjuk az amatőr versenyünket.

A legnagyobb terv a 2023-as évre pedig nem más, mint hogy tovább gyarapítsák az utánpótláskorú versenyzők létszámát.

‒ Ezen kívül nagy célkitűzésünk, hogy a fiatalok felé fordulva, az ő korosztályukat próbáljuk meg a lehető leginkább aktivizálni. A fiatalok képzésére és játékára összepontosítunk, folyamatosan növekszik a létszámunk. Közel kilencven fővel dolgozunk már, és bízom benne, hogy ez tovább fog emelkedni.

Arra a kérdésre, hogy mi lehet az oka annak, hogy a bridzs egyre népszerűbb a fiatalok körében, dr. Spielmann János sem tudja a pontos választ.
‒ Nagyon jó kérdés, hogy miért lett ennyire népszerű a bridzs az ifjúság köreiben, több összetevős a dolog. Egyrészt megtaláltuk azokat az embereket, akik elmagyarázzák és megmutatják nekik ezt a sportot az ő nyelvükön érthetően, másrészt az elért sikereink is vonzóak lehetnek számukra.

dr. Spielmann Jánossal beletekintettünk a jövőbe is, vagyis, hogy mit tartogat 2023 versenyzőink számára.

‒ Február 4-én lesz az MTK Budapest Open verseny, ami pénzdíjas, bízunk benne, hogy a profikat is megmozgatja ez a megméretés. Ezen kívül világbajnokság is lesz, aminek pontos idejét és helyszínét ugyan még nem lehet tudni, de mindenképp szép reményekkel tekintünk elébe.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!