Kézilabda
Farkas Johanna

Bridzs: csoda, ami történt (VIDEÓ)

Publikálva: 2022.04.05 Frissítve: 2022.04.05 Bridzs

A férfi csapat negyeddöntőbe jutott a világbajnokságon.

Dr. Winkler Gáborral a Bermuda-kupa előtt beszélgettünk, amikor a Dumbovich csapattal éppen indultak a világbajnokságra. Gábor ebben az interjúban elmondta, hogy már az is nagy siker számukra, hogy ‒ a sporttörténelem során először ‒ magyar együttes kijutott a bridzs világbajnokságra.

Majd március 28-tól megkezdődtek Olaszországban a világesemény versenynapjai, ahol szépen csendben gyűjtögette a magyar férfiegyüttes a nyílt versenyen a győzelmeit, és az első hét utolsó versenynapja előtt már azért szoríthattunk nekik, hogy sikerüljön a negyeddöntőbe bekerülniük. Megjegyzendő azért, hogy az egész hét során továbbjutó helyen állt a gárda, ám április 3-án ‒ vasárnap ‒ hivatalossá vált, hogy az elért negyedik helyezés feljogosítja a Dumbovich csapatot arra, hogy további meglepetéseket okozzanak kék-fehér szurkolóinknak a negyeddöntős küzdelmek során. A legjobb nyolc egylet között szerepel tehát a magyar férfi csapat is, akik április 4-én meg is kezdték a negyeddöntős párharcaikat.

Fotó: Talyigás Péter

A Bermuda-kupa (nyílt csapatok) selejtezőjének végeredménye a továbbjutókkal:
1. Svájc 312,24
2. Hollandia 307,38
3. USA 2 301,13
4. Magyarország 290,11
5. Anglia 287,30
6. Olaszország 286,03
7. Norvégia 284,53
8. USA 1 272,29

Lajos Hankával és Szűcs Villővel induló női csapatunk sajnos ekkora bravúrt ugyan nem ért el, de kiválóan helytálltak az egész hét folyamán rutinos versenytársaikkal szemben. Végül a nagy küzdelem a 14. helyezést hozta meg számukra. Talyigás Péter beszélgetett Lajos Hankával és Szűcs Villővel.

Forrás: Magyar Bridzs Szövetség 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!