Atlétika
Krizsán Xénia

Bridzs: a szuperokosok sportjában világbajnoki címet nyerő sportolónkkal készült interjú (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.09.26 Frissítve: 2022.09.26 Bridzs

A Népszava újdonsült világbajnokunkkal, Fischer Brigittával beszélgetett, akiről többek között azt is megtudtuk, hogy 146-os IQ-val rendelkezik.

Sokan úgy tartják, a sporthoz szerencse is kell, ez történt klubunk sportolójával is, aki így került a legjobb női csapat érdeklődési körébe. Brigi egyébként csak később csatlakozott volna be a világbajnokság küzdelmeibe, ám a csapatból megbetegedett egy tag, így Brigire esett a választás, hogy pótolja a hiányzójukat. Sportolónk főnöke jól döntött, amikor elengedte a játékost, hiszen így a közelmúltban verhetetlen csapattal a wroclawi világbajnoksági címet nyerő együttes tagja lehetett. Brigi az adódó lehetőségről, illetve a kezdeti nehézségekről a következőképp beszélt.

‒ Hatalmas megtiszteltetés volt, kihagyhatatlan lehetőségnek éreztem. Hektikus volt az eleje, mert újak voltunk egymásnak a partneremmel, akivel soha nem játszottunk együtt. A felkészülés a rendszer egyeztetéséről és arról szólt, hogy egyáltalán megismerjük a másik stílusát, és rájöjjünk, hogy miként tudunk a leghatékonyabban segíteni egymásnak.

Versenyzőnknek nincs könnyű dolga, ugyanis a szuperokosok sportját űzi, az pedig semmiképp sem könnyíti meg a dolgát, hogy nem ez a fő elfoglaltsága. Brigi a civil életben építészmérnökként dolgozik, mindkét terület nagy odafigyelést igényel a részéről. Mivel sportolónk nem profi, illetve több színtéren is helyt kell állnia, így ezt a játszmák során maga is megérzi, hiszen a célzott gyakorlás nincs jelen napi szinten az életében.

‒ Hiányzik, látom is magamon, hogy néha egy-egy leosztást öt, tíz évvel ezelőtt még zsigerből megoldottam, mert akkoriban naponta 40-50 partit, vagy másfél órát játszottam, de most meg kell állnom, rendszerezni a gondolataimat.

A teljes interjú itt olvasható.

Forrás: nepszava.hu, world bridge federation

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!