Tenisz
Fucsovics Márton

Bravúros győzelem a Salgótarján ellen

Publikálva: 2016.04.19 Frissítve: 2016.04.19

Kifejezetten magas színvonalú rangadón, nagyszerű győzelmet aratott együttesünk a keleti csoportot megnyerő Salgótarján ellen.

Bravúros eredményt ért el az MTK Törökbálint férfi kosárlabdacsapata a salgótarjániak elleni negyeddöntő második összecsapásán, ami azért is óriási teljesítmény, mert ellenfelünk december óta nem szenvedett vereséget a bajnokságban. A párharc állása így 1-1, a továbbjutást eldöntő mérkőzés szombaton lesz, idegenben.

MTK Törökbálint – Konecranes-Salgótarjáni KSE  89-84 (21-19, 24-24, 15-19, 29-22).

Törökbálint Sportközpont, 300 néző

Mintegy negyedórányi késéssel kezdődött a mérkőzés, mert akkor érkezett orvos a helyszínre. A sajnálatos közjáték ellenére kitűnő hangulat uralkodott a sportcsarnokban, a szurkolók hangpárbaja közepette feszültek egymásnak a küzdő felek.

Az első pillanattól kezdve, minden labdáért óriási harc folyt a pályán, minden labdafelhozatalért meg kellett küzdeni, az összes helyzetért sokat kellett dolgozni, és a védekezésnél is maximálisan kellett összpontosítani. Nagyszerű kosárlabdát élvezhettek a nézők.

Egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni, szinte végig kiegyenlített volt a mérkőzés, bár a nyolcadik percben csöppet meglógtunk (19-14), de az első negyed így is 21-19-cel zárult.

A második játékrészben Bihari Máté majd Szabó Tibor kosarával 25-19-re „megléptünk", de 29-29-nél megint egyenlő volt az állás. A kiválóan játszó Boinitzer Dávid triplája és Bihari pontjai révén újfent kis előnyhöz jutottunk (35-29), ám csakhamar már a vendégek vezettek (36-37). A félidő végén megint nekünk volt kettővel több pontunk (42-40).

Fordulás után jól kezdtünk (45-40), de utána kilenc tarjáni pont következett (45-49), és a mini hullámvasút folytatódott, 53-49 ide, 56-58 oda, majd a záró negyed előtt 60-62-re alakult az állás.

Mit sem változott a helyzet a negyedik negyedben, 60-64, 68-66, majd 70-72 állt az eredményjelzőn, és így érkeztünk el az utolsó öt perchez. Ekkor Jakab Péter, Boinitzer, majd újra Jakab volt eredményes, és három perccel a vége előtt már mi voltunk kedvezőbb helyzetben (76-72). Ez volt az a pont a találkozón, ahonnan már nem tudott felzárkózni a Salgótarján. Remekül védekeztek játékosaink, és sikerült helyzeteinket gólra váltani, így az utolsó perc elején – az ezen a rangadón már jelentősnek nevezhető – tizenegy pontos előnyhöz jutottunk (85-74). A végén még kozmetikáztak az eredményen a vendégek, de nagyszerű szurkolóink, és természetesen a csapat örömét már nem veszélyeztették.

Remek teljesítményt nyújtott együttesünk, amely jó ellenfelet, a bajnokság egyik legfőbb esélyesét győzte le. Szarvas Gábor taktikája nagyszerűen működött, és ezúttal komolyabb hullámvölgy nélkül, végig odaadó és fegyelmezett játékkal rukkoltak ki sportolóink. Drukkereink csodálatosan segítették együttesünket, és az első pillanattól kezdve űzték, hajtották játékosainkat.

A két győzelemig tartó párharc állása 1-1, a legjobb négybe kerülésről döntő harmadik mérkőzés szombaton, 18 órakor kezdődik, Salgótarjánban.

Az összecsapás végén Szarvas Gábor tömören, de annál sokatmondóbban nyilatkozott: – Ha valamit egyszer megcsinálsz, arra képes vagy újra!

A mérkőzés statisztikai lapja ITT megtekinthető.

Szép volt srácok!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!