Atlétika
Krizsán Xénia

Bravúros győzelem!

Publikálva: 2018.02.25 Frissítve: 2018.02.25

A bajnokság harmadik helyezettjét sikerült megvernünk.

Nagyon kellett a győzelem a tabella harmadik helyén álló Nyíregyháza ellen, és Bihari Máté, majd az utolsó percekben Jakab Péter vezérletével, meg is lett a siker. Utánpótlás-együttesünk is fontos győzelmet aratott.

MTK Törökbálint–Nyíregyháza Blue Sharks 88-83 (20-14, 16-16, 22-23, 30-30)
Törökbálint Sportközpont

Statisztikai lap

Remekül kezdődött számunkra a mérkőzés, Boinitzer Dávid kosara, majd Bihari Máté két találata után 6-0-ra vezettünk. Pont ekkora volt a különbség az első negyed végén is (20-14). A második játékrész kezdetén tovább növelte előnyét csapatunk. Jakab Péter átadásából Szabó Tibor volt eredményes, majd Boinitzer és Dobos Márk triplája következett, így 28-16-ra alakult az állás. A félidőre azonban visszaapadt az előnyünk hat pontra (36-30).

Jött az ominózus harmadik negyed eleje. Bár most az első két percben úgy tűnt, végre nem úgy lesz, ahogy szokott, hiszen 4-2 volt a rövid periódus részeredménye (40-32), de utána jött a pofon: egy perc alatt 0-9! Sztojanovics kosarával át is vette a vezetést a Nyíregyháza (40-41), de most viszonylag gyorsan sikerült rendezni a sorokat, amiben sokat segített Nagy Szabolcs triplája is. Bódi Ferenc űzte, hajtotta játékosait, akik vették a lapot, és a következő öt percben 53-46-os majd 58-50-es lélegzetvételnyi előnyhöz jutottunk. Nem hiányzott, hogy a vendégcsapat Nagy Krisztián utolsó másodperces triplájával zárta a negyedet (58-53).

Ráadásul a záró etap Bus Iván 3+1-es akciójával indult, úgyhogy lehetett tovább izgulni. Bognár Mátyás hárompontos kosara 64-58-as állást eredményezett, de a vendégek keményen kapaszkodtak, és öt perccel a vége előtt 70-70-nél teljesen nyílt volt a mérkőzés kimenetele. Ekkor előbb Jakab passzából a csapat motorja, az óriási erőbedobással küzdő Bihari dobott kosarat, majd Boinitzer alkotott, és 3+1-es jelenete következtében 76-70-re módosult az állás. Innen már nem adta ki a kezéből a győzelmet együttesünk. Bár a vendégek az utolsó másodpercig nem adták föl, a záró periódusban (az egyébként nyíregyházi nevelésű) Jakab Péter vezérletével csapatunk kiharcolta a sikert.

Nagyon kellett ez a bravúrosnak mondható győzelem, és reméljük, hogy ez a küzdőszellem most már meg is marad.

Bódi Ferenc vezetőedző: – Nagy győzelmet arattunk, főleg annak tükrében, hogy milyen héten vagyunk túl. Megmutattuk, hogy tudunk mi higgadtan és gondolkodva is kosárlabdázni, helyenként meg is lepődtünk, hogy ez eredményes is tud lenni. A fordulópontot az jelentette, hogy Jakab Peti rájött, hogy melyik csapatban is játszik. Köszönjük a közönségünk biztatását!

Fontos győzelmet aratott U20-as együttesünk is. Bár döcögős kezdés után, a 9. perctől kezdve végig vezettünk, és volt már 18 pontos is a különbség (58-40), nyolc perccel a vége előtt 68-66 volt az állás, és csöppet sem volt könnyű kiharcolni a sikert a Nyíregyházi Kosárlabda Akadémia junior országos bajnokcsapatára épülő ellenféllel szemben.

MTK Törökbálint U20 – Nyíregyháza Blue Sharks U20 88-83 (21-15, 20-16, 24-29, 22-20)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!