Tenisz
Piros Zsombor

Bravúros döntetlen a Kőbánya ellen

Publikálva: 2020.03.09 Frissítve: 2020.03.09 Sakk

Ezúttal az NB I-es csapatunk játszott, az NB II-es szünnapos volt.

MTK Budapest I–Kőbányai SC 6-6

Nagyon erősen állt fel ellenünk a Kőbánya: például Balog Imre nagymester, aki általában a második, harmadik táblán játszik, most az ötödikre ült le! Sajnos emiatt nem is nagyon tudtuk kiszámítani az ellenfél összeállítását az első hat táblán, a kőbányaiak összesen 11-en voltak jobbak az Élő-pontok tekintetében – ezt az alábbiakban rendre jelezzük is zárójelben a játékosaink neve után.
Mégis 6-6 lett. Csapatunk vége brillírozott. És tulajdonképpen meg is nyerhettük volna a meccset.

Az első táblán az ukrán összecsapáson Baklan nagymesterünk (–20) kemény pozíciózás után, ahol világos a vezérszárnyon előnybe került, tisztáldozatos támadást indított Andrij Vovk királya ellen, és időzavarban is sikerrel fejezte be az attakot. A másodikon Sulipa ukrán nagymesterünk (–165) ellen Erdős Viktor nem talált jobbat a lépésismétléses reminél. A harmadikon Kállai Gáborral (–115) szemben a másik Vovk nagymester gyalogot áldozott, aztán még egyet, de nem kapott érte kellő kompenzációt. Nagymesterünk előnyös végjátékra egyszerűsített, amelyet azonban sajnos elfáradás miatt nem tudott megnyerni. A negyediken Fehér Ádám (–218) egy ideig jól tartotta állását, de nagy időzavarban nem tudta hárítani ellenfele (Indjics, a Kőbánya harmadik 2600-on felüli játékosa) agresszív támadását. Az ötödiken Juhász Kristóf (–93) végig kisebb pozícióhátrányban védekezett Balog Imre ellen, ami vesztett végjátékba torkollott. A hatodikon osztrák játékosunk, Baumegger (–58) gyalogot nyert, de Nagy Gábor támadása volt a nyerő.
A hetedik táblán Juhász Ármin (–45) ötletesen játszotta a nyitást, kiegyenlített, és okosan nem is akart többet Izsák Gyula ellen. A nyolcadikon Halász Tamás (–4) apró pozícióelőnye is remire vezetett Szabó Bence ellen. A kilencediken Marosi Levente (–164) sokáig kiválóan játszott és jól állt, aztán már nem tudta anyagi hátrány nélkül kivédeni Tóth Ervin erős királyszárnyi támadását. A tizedik táblán Gehér Koppány (–108), a Brüll Alfréd Akadémia tagja jól felkészült, előnyös állást ért el Krizsány László Aljechinje ellen, és biztos kézzel bonyolított le nyerő végjátékra. A tizenegyediken Öngüt Tamás Günes (+48) sötéttel is nagyon agresszívan játszott, lenyomta Havanecz Bianka állását, minőséget, majd partit nyert. Az utolsó táblán Egyed Judit (–28) szakszerűen és biztosan verte meg Diller Denist.

Nem kerültünk el az utolsó előtti helyről. de csak fél ponttal vannak előttünk, és helyzetünk egyáltalán nem kilátástalan! Április 18-19-én lesz a záró dupla forduló.

Ezúttal az MTK Budapest II szabad volt, a vezetést megőriztük, de elolvadt a nagy előnyünk. Két sikeres meccsre lesz szükség a bajnoki címhez.

Szombaton a budapesti ifjúsági csapatbajnokságban az MTK Budapest I. (Juhász Ágoston BAA, Varga Boldizsár, Birovecz Ben Jordán, Tóth Rafael) 4-0-ra győzte le a Csepelt, és ezzel az utolsó forduló eredményétől függetlenül már bajnok. Az MTK Budapest II (ifj. Farkas Ottó, Barsi Botond, Mátyássy Lázár és Tóth Lili) 3.5-0.5-re verte a KSC I-et, és a harmadik helyen áll az utolsó forduló előtt. Az MTK Budapest III és IV, valamint a négy lauderes csapat is derekasan és sikeresen küzdött az amatőr csoportban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!