Taekwondo
Salim Omar

Bravúrgyőzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.02.12 Frissítve: 2017.02.13 Kézilabda

Nem győzni jár a Tromosra a DVSC-TVP.

MTK Budapest – DVSC-TVP 25-19 (14-8)
Elektromos Csarnok, 300 néző
Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki

MTK Budapest: Abramovics – Tóth E. 2, Nyikolajenko, Szádvári 3, Slakta, Márton, Kovács G. 3, Dakos 1, Termány 6, Háfra 4, Gorilszka 6(2)
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

DVSC-TVP: Horváth-Pásztor, Lajtos – Varsányi 2, Jezsikava 1(1), Csáki, Punko 1, Tóvizi, Kelemen 2, Siska, Sirián 3, Garbuz 3, Pénzes, Szabó P., Tóth M. 2, Marincsák 5(3), Despotovics
Vezetőedző: Tone Tiselj

Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/4
A mérkőzés alakulása: 7. perc: 4-2, 15. p.: 7-7, 23. p.: 11-7, 27. p.: 13-8; 34. p.: 17-10, 42. p.: 21-12, 45. p.: 21-15, 52. p.: 23-15, 57. p.: 24-17

A K&H női kézilabda liga 13. fordulójában a negyedik helyezett DVSC-TVP látogatott az MTK Budapest otthonába. A kék-fehéreknek volt miért törleszteniük, ugyanis épp Tone Tiselj együttese búcsúztatta őket a Magyar Kupából.

Bár a találkozó első gólja Sirián Alexa nevéhez fűződött, ekkor – 0-1-nél – vezetett utoljára a Debrecen. A hazaiak remekül védekeztek, Jelena Abramovics ezúttal is bravúrt-bravúrra halmozott, Termány Rita átlövésire pedig a debrecenieknek se volt ellenszere. Az idő múlásával egyre hízott a kék-fehérek előnye, hiába védett nagyokat Horváth-Pásztor Bettina (14-8).

Eleinte a második félidő elején sem változott sokat a játék képe, majd sebességet váltottak a hazaiak: a 41. percben már eldőlni látszott a mérkőzés, 21-12-re vezettek Golovin Vlagyimir tanítványai. Ekkor azonban jött a rövidzárlat, nyolc percen át nem tudták bevenni a debreceniek kapuját. Szerencsére a hazaiak védelme továbbra is remekül zárt, így mindössze három góllal került közelebb ellenfeléhez a DVSC. A hajrához közeledve Tóth Eszter rendkívül szerencsétlenül találta el a hajdúságiak átlövőjét, Anna Punkót, aki nem tudta folytatni a mérkőzést, és a kék-fehérek irányítója a végleges kizárás sorsára jutott. Azonban az ő hiánya sem fogta meg Golovin Vlagyimir együttesét, amely magabiztosan nyerte meg a találkozót.

Az MTK Budapest szombati győzelmével maradt ugyan a tizenegyedik helyen, de pontszámban utolérte az előtte álló Mosonmagyaróvári KC SE-t. 

Tone Tiselj:Gratulálok az MTK-nak, nagyon jól játszottak. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, mivel az MTK Budapest meccsről-meccsre jobban teljesítményt nyújt az idén. Termány, Abramovics, Háfra is remekelt. Az elmúlt három, meccs nélküli hétben kiestünk a ritmusból, ellenfelünk megérdemelten nyert: jobban védekeztek, támadtak, jobban akarták a győzelmet. 
Marincsák Nikolett:Úgy jöttünk ide, hogy ez nem lesz könnyű meccs, és nem is lett az. Már az elején sem úgy alakultak a dolgok, ahogy reméltük, és később is csak görgettük magunk előtt ezeket a problémákat.
Golovin Vlagyimir:Először is köszönöm a gratulációt. A védekezés volt a mai győzelmünk kulcsa, harminc megállítófaultot csináltunk a meccsen. Ennek is köszönhető a 19 kapott gól, ami ritkaság nálunk, ennek nagyon örülök. Tudtuk, hogy a DVSC az egyik legjobban védekező csapat az NB I-ben, de ma meg tudtuk találni a réseket, gyorsan játszottunk.
Tóth Eszter:Szerettem volna végigjátszani a meccset, de egy véletlen mozdulattal eltaláltam az ellenfél fejét, jogos volt a piros lap. A csapat győzelmének persze nagyon örülök, támadásban és védekezésben is jobbak voltunk.

Az MTK Budapest nevében mielőbbi felépülést kívánunk Anna Punkónak!

Bravúrgyőzelem (GALÉRIA)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!