Karate
Sterck Laura

Bravúr a MAFC ellen

Publikálva: 2019.10.27 Frissítve: 2019.10.27

Nagyszerű védekezéssel, kiemelkedő dobóteljesítménnyel, mind a négy negyedet megnyerve, nagy különbséggel győzte le az MTK ELITE Basket az egyik bajnokesélyes MAFC-ot.

NB I/B, Piros csoport, 5. forduló
MTK ELITE Basket–MAFC 87-64 (31-24, 20-12, 21-18, 15-10)
Törökbálint Sportközpont
Vezette: Török Róbert, Benedek Zoltán, Földesi Ádám
statisztikai lap

A hazai szurkolók legnagyobb örömére, az első pillanattól, végig olyan teljesítményt nyújtott a csapatunk, hogy nem győztük megtapsolni a látottakat. A feldobástól kezdve motiváltan, fegyelmezetten és igen eredményesen játszott az MTK ELITE Basket együttese.

Az első negyed pontzuhatagából hétpontos előnnyel jöttünk ki (31-24), amit a félidőre további nyolccal sikerült megtoldani (51-36).

Próbálkozott a MAFC, de ezúttal nem volt ellenszere. A harmadik játékrész után már 18 pont volt a hazai előny (72-54), amely a záró etap derekára érte el a húszas határt.

Jakab Péter nagyszerű karmesterként vezényelte az együttest, Takács András szinte korlátlan úr volt a palánkok alatt, Szatmári Zsombor hihetetlenül hasznosan játszott, Czakó Tamás parádés védekezés mellett a támadó oldalon is meg-megvillant, Nagy Szabolcs a szokott eleganciája mellett ezúttal a harcosságban is jeleskedett. Dobos Márk a „vérét szívta” a MAFC amerikai légiósának, és a kemény védekezésben Horváth Barnabás, Bognár Mátyás és Juhász Kájusz is alaposan kivette a részét.

A dobóteljesítményt külön is ki kell emelni. Már az is nagyszerű, hogy a közeli dobásokat 70 %-os hatékonysággal értékesítették játékosaink, míg az összes kétpontoskísérlet 60 százaléka eredményezett pontot. A triplamutató pedig egészen fantasztikus volt. Hat játékosunk is betalált kintről. Jakab Péter 4, Szatmári Zsombor 3, Nagy Szabolcs és Bognár Mátyás 2-2, Takács András és Farkas Dániel 1-1 triplát süllyesztett el a vendégek gyűrűjében, méghozzá úgy, hogy a csapat összesített hárompontos-hatékonysága 57 %-os volt.

Horváth Balázs: – Gratulálok a játékosainknak, azt gondolom, hogy ezen a mérkőzésen megmutatták, mire is képesek valójában. A szezon legjobb játékára volt szükség, amit maximálisan végrehajtottunk. Tökéletesen működött a védekezésünk, és jöttek kiemelkedő egyéni teljesítmények a támadóoldalon is. A múlt heti pofon után nagyobb sebességi szintre kapcsoltunk az edzéseken, ami meghozta az eredményét. Légióssal felálló, bajnokesélyes MAFC-ot sikerült legyőznünk, amire igazán büszkék lehetünk. Nagyon örülünk a győzelemnek, de ahogy a vereséget, úgy a győzelmeket is helyén kell kezelni. Dolgozunk tovább, hiszen a következő héten is nagyon fontos találkozó vár ránk a Salgótarján ellen, szintén hazai pályán.

Fotó: hunbasket.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!