Tenisz
Gálfi Dalma

Bravúr a javából (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2020.10.15 Frissítve: 2020.10.15 Kézilabda

Otthon tartottuk a két pontot a világsztárokkal felálló Siófok ellen.

MTK Budapest–Siófok KC 33-31 (16-15)
Elektromos-csarnok
Vezette: Réti, Szedmák

MTK Budapest: Győri – Pelczéder 1, Szöllősi-Zácsik 9, Marincsák 2, Dakos 2, Szekerczés 4, Dávid-Azari 6
Csere: Szabados, Juhász E. 1, Pál T. 7 (1), Sallai 1, Suba (kapus)
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Siófok KC: Szikora – Aoustin 5, Pena 4 (2), Tomori, Jezsics 3, van der Heijden 3, Such 2
Csere: Kobetics 5, Eckerle (kapus), Kiss N. 2, Niombla, Böhme 5, Snelder 1, Hársfalvi 1
Vezetőedző: Bent Dahl

Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2
A mérkőzés alakulása: 7. perc: 6-2;  18. p.: 10-10; 21. p.: 10-12; 27.: 15-13; 32. p.: 16-17; 42. p.: 21-24; 52. p.: 27-27

A K&H liga 9. fordulójában csapatunk a sokak által a bajnoki címre is esélyesnek tartott Siófok KC-t látta vendégül az Elektromos-csarnokban. Bent Dahl tanítványai öt győzelemmel kezdték a szezont, az azt követő két meccsüket azonban elvesztették, így rendkívül motivált ellenfélre számíthattunk. Tovább nehezítette Golovin Vlagyimir dolgát, hogy ezúttal nem számíthatott Bujdosó-Gerháth Fannira.

A kedvezőtlen előjelek ellenére kifejezetten jól kezdtük a találkozót, Bent Dahl már a 7. percben kikérte első idejét, 6-2-es állásnál. Bármi is mondott a norvég szakember, az működött: alig három perccel később már Golovin Vlagyimir hívta össze övéit, és ekkorra már egygólosra olvadt a fórunk. A folytatásban kialakult adok-kapokból eleinte a vendégek látszottak jobban kijönni (10-12), de Dávid-Azari Fruzsináék nagyot hajráztak, így végül egygólos MTK-előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok (16-15).  

A második félidő két gyors vendéggóllal kezdődött, és a folytatásban is általában a Siófok vezetett, igaz, többnyire csak egy-két góllal, nem hagytuk lerázni magunkat. A játékrész derekához közeledve már a négygólos előnyért támadtak a Balaton-partiak (21-24), de Győri Barbara hárította Laura van der Heijden próbálkozását, és megkezdtük a felzárkózást. Ehhez kellett Szöllősi-Zácsik Szandra, aki abszolút vezérként irányította csapatát, a csereként beálló Suba Sára, aki valósággal megbabonázta az ellenfelet, vagy említhetnénk akár az első félidei gödörből visszakapaszkodó Pál Tamarát, aki ezúttal is 7 gólt vállalt.

Egy perccel a végső dudaszó előtt 32-31 állt az eredményjelzőn. Bent Dahl időkérését követően az egyenlítésért támadhatott a Siófok, de Suba Sára hárítani tudta Andrea Kobetics lövését. 59:42-t mutatott az óra, amikor Golovin Vlagyimir kérte ki utolsó idejét. Tudtuk: jó esetben bebiztosíthatjuk győzelmünket, rossz esetben be kell érnünk egy ponttal. A Siófok le is támadott már a felezővonalnál, de lányaink ezúttal megőrizték hidegvérüket, és végül Pál Tamara bevitte a kegyelemdöfést – kezdődhetett az örömtánc (33-31)!

Rendkívül fontos két pontot szerzett tehát csapatunk a világsztárokkal teletűzdelt Siófok ellen. Több összetevője is volt a Balaton-parti világválogatott elleni bravúrnak: kiemelkedő egyéni teljesítmények, remek csapatszellem, és a Golovin Vlagyimir által oly sokat emlegetett végjáték, amelyben ezúttal higgadtak tudtunk maradni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!