Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Bravó Edit!

Publikálva: 2016.01.09 Frissítve: 2016.01.09 Sísportok

Miklós Edit, az MTK Budapest versenyzője a 17. helyen végzett Zauchensee-ben, a női alpesi sízők világkupa-sorozatának szombati állomásán.

A szombati futamot eredetileg St. Antonban rendezték volna, de az időjárás közbeszólt, és a kedvezőbb hóhelyzett miatt végül Zauchensee-re esett a szervezők választása. Itt azonban a pálya sajátosságai miatt két szakaszra kellett bontani a távot, és az első futam után már csak a legjobb 30 folytathatta.

Az első futamon jól rajtolt Miklós Edit, az MTK Budapest a 27 éves versenyzője, az első két időmérő pontnál még vezetett, ezt követően azonban rontott, majdnem elesett, ám végül csodával határos módon visszanyerte egyensúlyát, és célba ért. Miklós Edit ezzel a hibával együtt is a huszonnegyedik helyen végzett az első etapon, 1:07.07-es részidővel, így rajthoz állhatott a második szakaszon.

A második futamban Edit hatodikként csúszott, és ezúttal már sokkal jobban ment neki: remek versenyzéssel végül hat helyet javított pozícióján, és tizenhetedikként végzett, 2:14.53-as idővel.

A Zauchensee-i futamot egyébként – nem meglepő módon – az amerikai Lindsey Vonn nyerte 2:11.17-es idővel, másodikként a kanadai Larisa Yurkiw, harmadik helyen pedig az osztrák Cornelia Hutter végzett.

Miklós Edit a szombaton szerzett pontokkal 4 futam után a tizenhetedik helyen áll a szakági Világkupa-sorozatban, és az ötvennegyediken összetettben.

Edit, a Facebook oldalán így értékelte a napot: 

– Hosszú és izgalmas napon vagyok túl. Számomra is új dolog a sprint lesiklás (két futam), de szerintem nagyon izgalmas volt. A második futammal lehetőséget kaptam, hogy bizonyítani tudjak. Az első futamban majdnem elestem, de bravúros mentéssel sikerült folytatnom a versenyt, ám sebességet veszítettem, így 24. helyen értem célba. A második csúszásom viszont már jobban sikerült, 11. időm volt. Összesítésben a 17. helyen zártam a napot. Köszönöm a bíztatást és a helyszínen levők szurkolását! 
Nincs megállás, holnap Super-G versennyel folytatjuk! 

Fotó: MTI/EPA/EXPA/Expa/AGENCE ZOOM/

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!