Atlétika
Szabó Beatrix

Patrik újabb sorozatban bizonyíthat

Publikálva: 2020.10.01 Frissítve: 2020.10.01 eSport

A Sim Racing Company által szervezett GT3 2020 szeptember 20-án kezdődött az Olasz Nagydíjjal. Október 4-én folytatódnak a küzdelmek Szuzukában.

A Sim Racing Company GT3 2020 hét helyszínen rendez futamot az Assetto Corsa Competizione szoftveren. Szimulátorosunk, Bozó Patrik nyitott az új kihívásokat, így örömmel fogadta a széria hírét. 

A versenysorozat első állomását az olaszországi Misano adta szeptember 20-án, vasárnap. A pályán még nem versenyzett korábban Bozó, így hátránnyal indult riválisaival szemben. 

Versenyzőnk harmincadik helyen kvalifikálta magát az általa választott Lexus RC F GT3-mal. Az időmérő edzésen futott 1:36.201-es köre, több mint két másodperccel maradt el a pole-pozíciótól. 

A futamon remekül kezdte a felzárkozást, olyannyira, hogy húsz percet követően már a huszonkettedik pozícióban haladt. Ekkor viszont belekeveredett az előtte történt balesetbe, majd –  a már sérült autóval – hibázott, szélesebben vette be a kanyart, így a sóderben volt kénytelen kigyorsítani. Megingott és a szalagkorlátnak ütközött, totálkárosra zúzva járművét. A játékban lehetőség van a sérülés javítására, ez azonban komoly időveszteség a pilótának. Másfél percig vesztegelt szimulátorosunk a boxban. Kiállását követően a negyvenedik helyen tért vissza. 

A következő negyven percben tíz vetélytársát megelőzte, így harmincadikként intették le az Olasz Nagydíjon. 

Bozó Patrik a misanoi versenyéről:

Az első futam számomra teljesen ismeretlen pályán volt, így hátránnyal indultam. Célként mindössze jó, pontszerző hely megszerzését tűztem ki. Balszerencsés voltam, hiszen ütköztek az előttem haladók, majd én is kicsúsztam. Maga a verseny izgalmas volt, még úgy is, hogy csak próbáltam tartani a tempót a középmezőny pilótáival.

Bozó futamát ITT lehet megtekinteni. 

Október 4-én, vasárnap folytatódnak a küzdelmek, amikor a Japán Nagydíj keretében Szuzukába látogatnak a versenyzők. 

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!