Atlétika
Krizsán Xénia

Bozó Patrik az új sorozatról

Publikálva: 2020.05.06 Frissítve: 2020.05.06 eSport

Szimulátorosunk bemutatta a EGTM Driver Seriest.

Az EGTM Driver Series sorozatban minden második kedden indul futam, 21:00 órás kezdéssel. A versenynaptárban hat pálya szerepel, melyeken hat különböző autóval mehetnek a versenyzők. A helyszíneken két futamot rendeznek. Az első versenyen a kvalifikációs sorrend szerint indulnak, itt rövidebb  a táv, majd a másodikon fordított start van, amit a beérkezési sorrend alapján határoznak meg.

– Milyen hosszúak a versenyek?

– Az első 15-20, a második 40-50 percig tart, így lehetséges az, hogy az első versenyen elért dobogó után a második futamon is fel tudjunk állni a pódiumra, hiszen, több időnk van visszaérni a mezőny elejére, a jobb pozíciókra.

– Milyen pályák lesznek a 9. szezonban és milyen autókkal kell majd rajthoz állni?

– 1. Mount Panorama / BMW VGT.

2. Spa-Franchorchamps / Super Formula (Honda és Toyota)

3. Laguna Seca / Dodge SRT Tomahawk VGT.

4. Dragon Trail – Gardens / Toyota GR Supra RZ ’19.

5. Nürburgring (24h) / AMG GT, 911 RSR és R8 LMS.

6. Alsace – Village 2. / Citroen Gr.4

– Mit lehet tudni a szervezőről, indulókról?

– A sorozatot az EGTM rendezi. A mostani lesz a 9. szezon, amit teljesítenek. Ismét 30 csapat indul a bajnoki címért. Itt csak két versenyszoba lesz, így istállónként egy pilóta indulhat. (egy ilyen szobában 15 résztvevő fér el és a kommentátor). Nehéz helyzetünk lesz, hiszen a németek elég gyorsak, de szerencsére szabályosak is.

– Kikkel indulsz egy csapatban?

– R2R_Pepe és NeoLevy  akikkel együtt versenyzek a szezonban. Pepét sokan ismerhetik, akik GT Sporttal játszanak. Vele már többször is voltam egy csapatban, például az előző szezonban az EGTM Weekend Seriesen. Levy pedig annak EzFixUK-esports GT Endurance Series versenyeknek a megálmodója és versenyzője, ahol már a második szezonomat kezdtem el. A tavalyi bajnokság végén pedig előttem végzett.

– Mi a cél az új Driver Series-ben?

– Célnak szép bemutatkozást tervezek. Tudom, ez nem nagy elvárás, de zöldfülűként ez lehet a realitás. Először megnézzük, a többiek tempóját, milyen taktikákat választanak, és arra alapozunk mi is. Átvesszük kicsit a gondolkodásmódjukat, mert ők a tervezők, tudhatják, milyen stratégia lehet sikeres a futamokon.

– Hol lehet titeket nézni élőben?

– Legtöbbször közvetítem a futamokat, a saját YouTube csatornámon, itt meg tudják tekinteni az érdeklődők.

Esport szakosztályunkat támogatja:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!