Atlétika
Jankovics Dániel

Bozó Patrik az első helyről esett ki

Publikálva: 2020.08.31 Frissítve: 2020.09.01 eSport

Szimulátorosunk az élen autózott, amikor egy játékhiba tönkretette versenyét.

Bozó Patrik az EzFixUK első futamán pole-pozícióból indulhatott a kvalifikációt követően. A spanyol pályán 1:43.987-es idővel nyerte meg az időmérőt. Mögüle a francia Sportland és a spanyol Monterde rajtolt. Mindkét pilóta egy tizeddel volt Patriktól lemardva. 

A repülőrajtot követően remekül indult el Patrik, azonban a negyedik kör elején visszaesett a második helyre. Sportland a szélárnyékából kibújva meg tudta előzni a célegyenesben. A következő körben Monterde is így tett, így Patrik már csak a harmadik helyet foglalta el. 

Az élmezőny hosszú körökön keresztül ebben a sorrendben autózott, a többiek jelentősen leszakadva. A csendet Bozó törte meg, amikor a tizenhetedik körben tiszta menőverrel megelőzte spanyol vetélytársát. Kiegyensúlyozottan vezetett Patrik, nagy eséllyel pályázott arra, hogy Sportlanden is átlép. A tizenkilencedik körben át is vette szimulátorosunk a vezetést, amikor az utolsó kanyar előtti sikánban lecsúszott az élen autózó az ívről, és pocsékra sikeredett kigyorsítása. Ezt a hibát kihasználva megelőzte Patrik a franciát. 

Nem örülhetett sokáig az előzésnek Bozó, hiszen megszakadt versenyzőnk kapcsolata, ami azt jelentette, hogy kénytelen volt visszavonulni a futamtól. Óriási balszerencse törte ketté Bozó versenyét.  

Augusztus 31-én, hétfőn azonban javíthat Bozó, amikor a Brit Nagydíj keretein belül, a Brands Hatch-en mérheti össze erejét a mezőny. Az időmérő 20:00 órakor kezdődik. 

Patrik reméli, hogy győzelemmel térhet vissza a mostani DNF után, de dobogóval sem lenne csalódott. Az angol szerinte tipikusan az a pálya, ahol ha egyet is hibázik a pilóta, a homokágy várja. Nem is szereti emiatt Bozó ezt a helyszínt.

Szoros futamra számít augusztus 31-én szimulátorosunk, ahogyan az Spanyolországban is történt.

Bozó YouTube csatornáján közvetíti a történéseket, amelyet ITT találhatnak meg. 

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!