Atlétika
Szabó Beatrix

Boros Iván junior országos bajnok lett Cegléden

Publikálva: 2020.10.18 Frissítve: 2020.10.19 Cselgáncs

Egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek az MTK Budapest dzsúdósai a Cegléden rendezett junior országos bajnokságon; a vezetőedzővel, Pánczél Gáborral beszélgettünk a történtekről.

Nyolc fiatal képviselte az MTK Budapest színeit a cselgáncsozók Ungvári Miklós Ceglédi Judo Központban rendezett junior országos bajnokságán. A 90 kilogrammosok mezőnyében szerepeltek a legjobban sportolóink, ebben a kategóriában ugyanis Boros Iván aranyérmet nyert, Alacsony Levente pedig az ötödik helyen zárt.

– Iván rendkívül magabiztos volt, mondhatni, kötelező győzelmet aratott. Levente szépen dolgozott, az elődöntőben egyértelműen az ő kezében volt a párharc végkimenetele, a szerencse azonban ezúttal nem állt mellé. A harmadik helyért Tompa Péter ellen küzdött; erőltettem, hogy a javasolt technikát csinálja, végül ebből a helyzetből kontrázták meg, így kapott ki. Büszke vagyok rá, hogy betartotta az edzői utasítást, éles versenyhelyzetben lehet ugyanis a legjobban megtanulni azokat az elemeket, amelyekből aztán később, a nemzetközi porondon is profitálhat. Sokkal jobban örülök ennek az ötödik helynek úgy, hogy közben megpróbált valami olyat csinálni, amelynek hosszú távon működnie kell – vélekedik klubunk vezetőedzője, Pánczél Gábor.

Száz kilóban Bötös Rajmund második helyen végzett; a junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Vég Zsomborral szemben maradt alul az aranycsatában.

– Jó teljesítményt nyújtott, megoldotta a hozható mérkőzéseket, majd várható vereséget szenvedett, hiszen Zsombor magasan a súlycsoportja felett jár a juniorok között. A hetven kilogrammosok mezőnyében Alacsony Fanni remekül küzdött még annak ellenére is, hogy továbbra sincs csúcsformában; három hónapja műtötték a térdét. A dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A mindhárom színben szerzett egy-egy medál mellett három fiatalunk zárt az ötödik helyen, nyolc versenyzőnkből tehát hatan zártak pontszerző helyen.

AZ MTK BUDAPEST SPORTOLÓINAK HELYEZÉSE:

JUNIOR ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

(szombat)

Férfi 60kg: Kalász Ádám 5.

Fétfi 73kg: Kittler Rudolf 5.

Férfi 90kg: Boros Iván 1.

Férfi 90kg: Alacsony Bátor Levente 5.

Férfi 100kg: Bötös Rajmond 2.

Női 70kg: Alacsony Fanni 3.

FELNŐTT MÁSODSZTÁLYÚ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
(vasárnap)

Férfi 60kg: Kalász Ádám 2.

Férfi 66kg: Szánti Gábor 5.

Férfi 73kg: Kittler Rudolf 3.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!