Atlétika
Vári Péter

Boldog születésnapot!

Publikálva: 2020.06.27 Frissítve: 2020.06.27 Evezés

Klubunk sikeres masters evezősét, dr. Goszleth Mariettát köszöntjük születésnapján.

– Először is boldog születésnapot! Hogy zajlik az ünneplés?

– Meghívtuk az egész teniszcsapatot, velük ünneplünk és leginkább nagy lakomával töltjük az időt.

– Mikor térhet vissza az evezéshez?

– Már lehetne menni az evezőstelepre, ám nemrég elköltöztem, és így nem mentem vissza, nagyon felforgatta az életemet a járvány. Azért hiányzik az evezés, de most leginkább teniszezéssel töltöm az időt.

– Mik voltak a legszebb sikerei?

– Egészen fiatal koromban több országos bajnokságot is nyertem négypárevezősben, illetve néhány külföldi versenyen is sikerült diadalmaskodni. Amikor elkezdtem dolgozni, nehezedett a helyet, hiszen a munka Székesfehérvárhoz kötött, de evezni Csepelre jártam. Utána megházasodtam, jöttek a gyerekek is, így kevesebb idő maradt a sportra. Amikor a két lányom elkezdett evezni, utána próbáltam ki a senior evezést, ami nagyon jó döntésnek bizonyult. Sok remek eredményt értünk el, főleg négypárban. 1999-ben, Sevillában nyertünk versenyt, ami különösen emlékezetes volt, de a Masters International sorozaton is szinte minden évben sikerült valamit nyerni.

– Hogy esett erre a sportra a választás?

– Az apukám kiváló evezős volt, a háború előtti utolsó Európa-bajnokságon ötödik lett párosban, de utána nem tudta folytatni. Mindenesetre ez megadta a kezdő lökést, és már nem is emlékszem rá, hogy mikor nem volt része az életemnek a hajózás.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!