Tenisz
Babos Tímea

Biztató vereség (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.12.10 Frissítve: 2015.12.10 Kézilabda

Az Elek Gyula Arénába volt hivatalos csütörtök délután az MTK Budapest női kézilabdacsapata: az ősi rivális Ferencváros ellen játszott felkészülési mérkőzést Golovin Vlagyimir együttese. A találkozót végül nagy küzdelemben a hazaiak nyerték, egy góllal.

Egészen más élmény a pálya mellől, a partvonalról követni a meccset, mint a lelátóról, vagy a sajtónak fenntartott helyekről. Többet lát és hall az ember, jobban átérzi a résztvevőkből áradó energiát, lelkesedést, harci kedvet. 

A kék-fehérek közül sokan kötődnek – így vagy úgy – a IX. kerületi klubhoz: legutóbb Faluvégi Dorottya és Tóth Melinda érkezett hozzánk innen (Csibe csupán kölcsönben, Melinda végleg), de Vovának se volt szüksége idegenvezetőre a Kőbányai úti komplexumban. A mérkőzés barátságos volt, azonban – figyelembe véve a két klub közös történetét – közel sem tét nélküli. Ez utóbbit jól jelzi, hogy a sérült játékosaink is a helyszínen izgulták végig a meccset.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a ferencvárosiak legjobbjai, épp a dániai kézilabda-világbajnokságon szerepelnek, így a házigazda nem a legerősebb csapatával állt fel erre a mérkőzésre. 

A találkozó első negyedórája a kapusokról szólt: a hazaiaknál Katarina Tomasevics, míg a vendégeknél Ignácz-Pethő Renáta húzta le a rolót. Utóbbi, az ősszel megszokott jó formáját hozta, Abramovics Jelena legnagyobb örömére. Az 15. percben 3-3 volt az állás. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyszer sem duzzadt kétgólosra az előny (ez a mérkőzés végéig így is maradt). 

Bemutatkozott az MTK Budapestben Termány Rita. A fiatal balátlövő kivételes lövőerőről tett tanúbizonyságot, és erős fizikumával sok kellemetlen percet szerzett a hazaiaknak. Jól látszott, hogy ha idővel be tud illeszkedni, nagy erősítést jelenthet a csapatnak.

Bocsánatkérés majd a meccs után!” Kiáltotta épp Ritának Golovin Vlagyimir, miután a fiatal játékos egy szabálytalanságot követően lelassított bocsánatot kérni ellenfelétől miközben sietett hátra védekezni. 

Nem látszott a három hét szünet a lányokon, mindenki tisztességesen tette a dolgát. Gera Szimonetta vezére volt a csapatnak, Kovács Gréta hősiesen küzdött, nem kímélve magát, illetve ellenfeleit. A fentieknek köszönhetően egygólos ferencvárosi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. 

A második játékrészben pályára léptek az amúgy kevesebb lehetőséghez jutó játékosok is. Blaubacher Dóra remekül szállt be (mint általában), és Hosszu Boglárka is elemében volt. Bogi többször lopta le a labdát a hazai kezekről, és folyamatos veszélyt jelentett az ellenfél kapujára.
A második félidő derekán épp az ő lövése volt az, amely mindkét kapufát és a keresztlécet is érintette, mielőtt visszapattant a mezőnybe. A következő támadásból azonban már betalált, és ezzel újra vendégek vezettek. 

Lerázni azonban nem tudta ellenfelét az MTK Budapest, hiába lendült egyre inkább formába Putz Klaudia. A feketében játszó hazaiak végül visszajöttek a meccsbe, és 20-19-re meg is nyerték azt. 

Edzőmeccsen az eredmény másodlagos, még ha a legősibb rivális is az ellenfél. A kék-fehérek végig szorongatták a listavezetőt, amely nagy fegyvertény, még úgy is, hogy az nem a legjobb csapatával állt fel. Biztató volt a mai játék, főleg ha figyelembe vesszük, hogy ez csak az első edzőmeccs volt. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!