Atlétika
Magyari Zoltán

Bevettük Egert

Publikálva: 2020.01.30 Frissítve: 2020.01.30 Kézilabda

Kézilabdacsapatunk az Eszterházy SC legyőzésével bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

Eszterházy SC–MTK Budapest 24-30 (10-12)
EKF Sportcsarnok, 250 néző
Vezette: Hargitai, Markó

Eszterházy SC: Győrffy – Kuti, Iván 5, Sári 6 (1), Petrovics, Brettner 4, Buzsáki 4
Csere: Leiner (kapus), Pankotai 1, Bernát, Kobela, Pados 3, Koczka, Dohány, Kiser 1
Vezetőedző: Debre Viktor

MTK Budapest: Suba – Fekete B., Tóth E. 9 (2), Szabados, Mihálffy 1, Dakos 5, Dávid-Azari 1
Csere: Győri (kapus), Sallai, Horváth D., Gerháth 6, Malovics 1, Juhász E., Ferenczy, Szöllősi-Zácsik 7
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 3-1; 9. p.: 3-6; 19. p.: 8-8; 27. p.: 10-10; 32. p.: 10-13; 42. p.: 16-16; 49. p.: 19-20; 56. p.: 22-27

A női kézilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében csapatunk az NB I/B Keleti csoportjának listavezetője, az Eszterházy SC otthonába látogatott. Nem ez volt az első, de nem is a második alkalom, hogy a két együttest összesorsolták a kupában: eddig mindig Golovin Vlagyimir tanítványai örülhettek a továbbjutásnak, igaz, az egriek mindannyiszor alaposan megizzasztották a mieinket.

Az első pár perc után nyilvánvalóvá vált, ezúttal sem lesz ez másként. 3-1 után lassan fordítottunk, és Gerháth Fanni vezetésével átvettük az irányítást, igaz, leszakítani már nem tudtuk ellenfelünket. Egy-két gólos előnyünket őrizgettünk a félidő végéig, de tudtuk, nagyon hosszú 30 perc várt még ránk (10-12).

A második játékrészben Debre Viktor tanítványai továbbra is bizonyították, miért is vezetik százszázalékos mutatóval az NB I/B Keleti csoportját, de akárhányszor is egyenlítettek, a vezetést csak nem tudták átvenni. Negyedórával a mérkőzés vége előtt beszállt az előző héten még betegséggel küzdő Szöllősi-Zácsik Szandra, aki ezúttal is bizonyította világklasszisát: 15 perc alatt hét góllal terhelte meg a hazaiak hálóját. Ezzel a hajrához közeledve végre kényelmes előnyre tettünk szert, és abszolváltuk a továbbjutást (24-30).

A negyeddöntőben az alábbi csapatok egyike lesz az ellenfelünk: Győri Audi ETO KC, FTC-Rail Cargo Hungaria, Siófok KC, DVSC SCHAEFFLER, Váci NKSE, Alba Fehérvár KC, Kisvárda Master Good SE. Sorsolás január 31-én!  

Golovin Vlagyimir: A továbbjutás volt a legfontosabb, és ez meg is történt. Kis túlzással minden évben idejövünk a Magyar Kupában, mindig nehéz mérkőzést játszunk egymással, és ez ma is így volt. Szépen küzdött az Eger hatvan percen keresztül, látszott, hogy ellenfelünknek is a továbbjutás a célja. Úgy érzem, mi bírtuk jobban erővel, és Debre Viktor már a fiataloknak is lehetőséget adott a hajrában, amit ki tudunk használni.



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!