Tenisz
Fucsovics Márton

Bernáth Rékával a válogatottban tapasztaltakról

Publikálva: 2021.01.31 Frissítve: 2021.01.31 Kosárlabda női

Bernáth Rékával, a női élvonalban szereplő TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapatának játékosával beszélgettünk, miután meghívót kapott az Európa-bajnoki selejtezőre készülő női kosárlabda-válogatott bő keretébe. Bár a 21 éves kosaras végül nem került az utazó keretbe, így is fontos tapasztalatokkal gazdagodott.

A TFSE-MTK Budapest jelenleg hatodik helyen áll a női első osztályú kosárlabda-bajnokság tabelláján, és ebben nem kis szerepe van a 16,3 pontot átlagoló Bernáth Rékának. A fiatal bedobó az elmúlt években folyamatosan fejlődött, teljesítményének köszönhetően újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében: meghívást kapott Székely Norbert szövetségi kapitánytól az Európa-bajnoki selejtezőre készülő női válogatott bő keretébe.

– Természetesen nagyon örültem neki. Úgy gondolom, az elmúlt időszakban a játék összes elemében sikerült előrelépnem, de természetesen bőven van még hova fejlődnöm – magyarázza a Bernáth.

A nemzeti együttes tizenhat játékossal készült Székesfehérváron a szlovákok elleni selejtezőmérkőzésre.

– Két edzésünk volt minden nap; reggel általában az erőnléten és a dobások gyakorlásán volt a hangsúly, míg este a taktikai elemek kerültek előtérbe. A csapat java része már régóta válogatott, emiatt nekem kicsit talán nehezebb volt a dolgom. Sok újdonsággal találkoztam, amelyeket meg kellett tanulnom.

Székely Norbert tanítványaira sorsdöntő mérkőzés vár Szlovákiában: a háromcsapatos selejtezőcsoportban jelenleg második helyen állnak, győzelem esetén – valamint, ha a többi mérkőzés eredménye is kedvezően alakul – kijuthatnak a kontinenstornára.

Mint kiderült, Bernáth nem utazhat a sorsdöntő összecsapásra, de így is jól érezte magát az összetartáson. Győzelmet vár a február 4-i mérkőzésen.

– A csoportban elfoglalt helyünk nem tükrözi azt, amire valójában hivatott a válogatott. Láthattam, a lányok ennél sokkal többre képesek. Mondhatjuk úgy, hogy eddig kicsit szerencsétlenül jött ki a lépés. Szerintem a szlovákokénál jobb csapat a miénk, és ezt már csak be kell bizonyítani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!