Atlétika
Jankovics Dániel

Berci bácsira emlékeztünk (VIDEÓ+GALÉRIA)

Publikálva: 2017.05.10 Frissítve: 2017.05.11 Vívás

Szép emléket állítottak a mesteredzőnek a róla elnevezett vívóteremben.

A napokban lesz egy éve, hogy nincs köztünk Szőcs Bertalan, az MTK Budapest mesteredzője. Berci bácsi tizenegy világ- és olimpiai bajnokot nevelt, közülük pedig hatan – Mincza-Nébald Ildikó, Szőcs Zsuzsa, Várkonyi Marina, Bárány Árpád, Schmitt Pál és Szényi Péter – jelen is voltak a szerdai megemlékezésen.

Berci bácsit elsőként az MTK Budapest alelnöke, a mesteredző korábbi tanítványa, a szakosztály elnöke, Mincza-Nébald Ildikó köszöntötte, könnyek között. Őt követte a sorban Sákovicsné Dömölky Lídia, Szőcs Bertalan pályatársa.

– Berciről tudjuk, hogy mindenki csak szépet és jót tud mondani – kezdte Lidi néni. – Mindannyian szerelmesek voltunk a vívásba, de ő volt a sportág legnagyobb lovagja. Rajta nem lehetett túltenni, a vívás volt az élete: leánya, Zsuzsanna az egyetlen, aki tőrben és párbajtőrben is világbajnok tudott lenni, de felesége, Morvai Zsuzsa is kora egyik legtehetségesebb vívója volt. 

Bár a Magyar Olimpiai Bizottság újonnan megválasztott elnöke – külföldi elfoglaltságai miatt – személyesen nem lehetett jelen a megemlékezésen, de Kulcsár Krisztián levelében hosszasan méltatta a mesteredzőt. A MOB részéről Fábián László, főtitkár vett részt az eseményen, aki – dr. Deutsch Tamáshoz, az MTK Budapest elnökéhez hasonlóan – elsősorban Berci bácsi vívás iránti alázatát és maximalizmusát emelte ki.

A megemlékezés záróakkordjaként Sákovicsné Dömölky Lídia, Szőcs Zsuzsanna, Mincza-Nébald Ildikó, illetve Fábián László, dr. Deutsch Tamás és Udvarhelyi Gábor, mesteredző, szövetségi kapitány – az ötletgazda –, leleplezték a vitrint, melyben Berci bácsi ereklyéi (mesterplasztron, sisak, fegyverek) szolgálnak emlékeztetőül és egyben útmutatóul a következő generáció vívói számára.
 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!