Atlétika
Krizsán Xénia

Beindult a tervezés

Publikálva: 2021.01.06 Frissítve: 2021.01.06 Torna

Tornászaink idei versenynaptárának első fontos állomása a svájci Európa-bajnokság lesz.

Klubunk két tornásza, Böczögő Dorina és Szmirnov Anna nemrégen még a decemberi, Mersinben rendezett Európa-bajnokságon szerepelt, és szerzett bronzérmet a magyar csapattal. Előbbi a felnőttel, utóbbi az ifjúságival.

A szövetség a napokban közétette az idei évre tervezett versenynaptárát, amelyből kiderül, milyen megméretésekre készülhetnek a lányok a következő, április végi Európa-bajnokságig. A svájci Baselben esedékes kontinensviadal már az olimpiai kvalifikáció jegyében zajlik.

 – Az idei év első fontos állomása az Európa-bajnokság lesz – mondja szakosztályvezetőnk, Botyánszky Mariann. – Az év végén lesz világbajnokság is, de jelenleg csak az olimpiáig gondolkodunk. A következő napokban mindenkivel átbeszéljük az Eb-re való felkészülés menetét. Az Eb-válogató a március végi szuper-csapatbajnokság lesz. Természetesen, az új naptár is tele van bizonytalanságokkal. Ismét számolhatunk halasztásokkal, törlésekkel, de már kevésbé fogunk sötétben tapogatózni, mint tavaly. Nem szoktuk meg a helyzetet, de már szereztünk benne némi rutint.

Szakosztályvezetőnk azt is elmondta, jelenleg az MTK-s lányok edzésnaptára is kialakítás alatt van, hiszen a fiatal versenyzőink a tavalyi év második felében az Eb-re készültek, így az iskolai kötelességeikkel elmaradtak. Most az edzések picit rövidebbek a megszokottnál, hogy a tanulásra, a közelgő vizsgákra való felkészülésre is maradjon idő.

A női tornászok idei versenynaptára ITT érhető el.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!