Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Bajnokcsapat! (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.05.13 Frissítve: 2018.05.13 Labdarúgás

Méltó játékkal ünnepelhettünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–WKW ETO FC Győr 3-1 (2-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1751 néző

Vezette: Nagy Norbert (Radványi, Kepe, Szécsényi)

Gólszerző: Vass Patrik (10.), Lencse (45.), Kanta (84., tizenegyesből), illetve Deutsch (7., öngól)

Sárga Lap: Szimcso (64.), Szatmári (83.)

MTK Budapest: Bese – Katona, Balogh, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik, Borbély, Kanta (Bori, 85.), Kulcsár (Hrepka, 70.) – Schäfer (Szuhodovszki, 80.), Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

WKW ETO FC Győr: Szatmári Zoltán – Kovács, Vadász, Debreceni, Rokszin – Bagi, Tajthy (Beliczky, 77.) – Zamostny, Szatmári Lóránd (Hidi, 89.), Szimcso – Erdélyi (Magasföldi, 61.)

Vezetőedző: Szentes Lázár

A Merkantil Bank Liga 35. fordulójában már bajnokként léphettünk pályára, hiszen a Kisvárda vereséget szenvedett a Kazincbarcika otthonában. A vendég győriek sorfalat álltak, amikor együttesünk kijött a gyepre.

Nem kezdődött jól azonban a találkozó, ugyanis a 7. percben Deutsch szerencsétlen mozdulattal a saját hálónkba fejelt, bal oldali győri beadást követően.

Sokáig azonban nem keseregtünk: három perccel később Katona visszaguritását Vass kapásból bombázta a hosszú sarokba. A 21. percben Kanta szerezhette volna meg a vezetést, azonban a tizenhatoson belülről, dropból nem találta el a kaput gyengébb lábával.

Egy perccel ezt követően Rokszin lőhetett ígéretes helyzetből, de védelmünk blokkolni tudott. A 28. percben Vass Patrik próbálkozásánál kellett nagyot védenie Szatmárinak, majd Schäfer ismétlése repült a kapu fölé.

A 37. percben megint a Győr veszélyeztetett, amikor Szimcso került ziccerbe, de az utolsó pillanatban Gengeliczki menteni tudott. Egy perccel később Zamostny találhatott volna be, de távoli bombája a kapufán csattant.

A félidő utolsó pillanatában Lencse kapta meg a labdát a győriek térfelén, előrébb lopakodott, és óriási gólt akasztott a hosszú felsőbe, így előnyben mehettünk a szünetre.

A második játékrész elején kicsit visszavettek a csapatok a tempóból, egészen a 60. percig kellett várni az első nagyobb sanszig. Ekkor Borbély tekert 25-ről, szabadrúgásból a rövid felső felé, de Szatmári szögletre mentette a labdát. Picivel később Zamostny kísérletezett távolról, de ballábas lövése jócskán elkerülte a kaput.

A 64. percben Katona szökött meg a jobb szélen, majd éles szögből eleresztett lövését védte a győri hálóőr. Nyolc perccel később Lencsét ugratta ki Gengeliczki, de csatárunk centerezése pontatlanra sikerült, majd Vass Patrik lövése fölé ment.

Pillanatokkal később Lencse gyönyörűen löbbölt Hrepka elé, de Szatmári szépen hárította a közeli kísérletet. A legnagyobb győri helyzet a második játékrészben Tajthy előtt adódott, viszont Bese pazar reflexmozdulattal védett.

Tíz perccel ezután Lencse került a védők mögé, tizenhatról a hosszút célozta meg, de a kapufán csattant a labda. Egy perccel később az első NB II-es mérkőzésén szereplő Szuhodovszki készített Vass Patrik elé, azonban Szatmári ismét hárítani tudott.

A 83. percben viszont hibázott a kapus: Katona kapott remek labdát, majd eltolta a győri hálóőr mellett a labdát, aki elkaszálta, jöhetett a büntető. A labda mögé Kanta állt oda, és higgadtan passzolt a hálóba, ezzel eldöntve a mérkőzést.

A hajrában nem igazán tudott már a kapunk elé kerülni a Győr, így hazai győzelemmel ünnepelhettük a bajnoki címet.

Feczkó Tamás: – Mindenféleképpen jó játékkal szerettünk volna nyerni. Higgadtabban, látványosabban játszott a társaság a bajnoki cím tudatában, és mindent megtettünk annak érdekében, hogy a kilátogatók jól szórakozzanak. Óriási élmény volt ez a kilencven perc, köszönöm a szurkolóinknak az egész éves bíztatást.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!