Atlétika
Nemes Rita

Bajnok az MTK Hungária FC! (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.05.15 Frissítve: 2017.05.15 Labdarúgás női

Így kell csinálni!

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Hungária FC – Ferencvárosi TC 1-0 (0-0)

Gólszerzők: Turányi (77.)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 700 néző

Vezette: Újhelyi Tamás (Ambrus, Katona)

MTK Hungária FC: Szőcs – Tóth (Papp, 82.), Turányi, Demeter, Pinczi – Csányi, Palkovics, Farádi-Szabó – Nagy Lilla, Méry (Oláh, 61.), Krascsenics (Szabó, 76.)

Vezetőedző: Szabados György

Ferencvárosi TC: Németh – Vidovenyecz (Mosdóczi, 68.), Alekszics, Zlidnisz, Szeitl – Bognár, Nagy Ágnes, Fenyvesi – Csankovics, Poljak (Zágor, 61.), Bulatovics (Orji, 46.)

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

A döntő párharc első mérkőzését az MTK Hungária FC nyerte az FTC otthonában, így Szabados György gárdája győzelem esetén bajnoki címet ünnepelhetett.

Ahogy az várható volt viszont, az alapszakaszt megnyerő vendégcsapat kezdte jobban a mérkőzést, és már a második percben nagy lehetőséget alakítottak ki: bal oldalról érkezett a beadás Bulatovicshoz, aki kiszorított helyzetből csak a kapufát tudta eltalálni. A 10. percben Bulatovics az előkészítő szerepét vállalta, de beadása után Csankovics centikkel a kapufa mellé csúsztatott.

A korai rohamok után picit stabilizálódott a kék-fehérek védelme, így a Ferencváros leginkább csak távoli lövésekkel próbálkozhatott, amik nem jelentettek komolyabb veszélyt Szőcs kapujára. A 30. percben aztán gólnak örülhetett a zöld-fehér közönség, de Bulatovics találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Tíz perccel később hatalmas kavarodás alakult ki az MTK kapuja előtt, de Csankovics közeli próbálkozása a kapufán csattant. Pár perccel ezután Zlidnisz került helyzetbe a tizenhatoson belül, de Szúcs óriási bravúrral mentett. A félidő hajrájában az MTK Hungária FC is megszerezhette volna a vezetést, de Tóth Barbara ziccerénél blokkoltak a vendégek, majd Demeter bal oldali próbálkozása a kapufát találta el, így 0-0-val fordultak a csapatok.

Dörnyei Balázs a félidőben Orjit küldte a pályára Bulatovics helyett. A csereként beállt támadó pedig már az 53. percben ziccerbe került, de emelése a kapu felett landolt. Három perccel később újra Orji került helyzetbe, ismét löbböléssel próbálkozott, viszont a labda ezúttal is elkerülte a kaput.

Az FTC tovább támadott, és az 57. percben Turányi becsúszása kellett ahhoz, hogy Poljak ne kerüljön százszázalékos ziccerbe. A második játékrész első valamirevaló hazai lehetősége a 66. percben érkezett, de Pinczi szabadrúgás-kísérlete nem okozott komolyabb gondot Némethnek.

A 77. percben viszont már tehetetlen volt a zöld-fehérek kapusa: Oláh beadását követően Turányi emelkedett a legmagasabbra, és bólintott a kapuba gyönyörű mozdulattal. A gól után Dörnyei együttese mindent egy lapra feltéve jött előre, de az MTK remekül védekezett, rutinosan tördelték a játékot, és nem hagyták érvényesülni ellenfelüket.

A 90. percben így is egyenlíthetett volna a Ferencváros, de a hazaiak védelme kétszer is az utolsó pillanatban tudott blokkolni, miután a vendégek a tizenhatoson belülre játszották a labdát.

Hiába küzdött a Fradi az egyenlítésért, az első meccs után most sem tudtak betalálni, így az MTK Hungária FC nyerte a 2016/2017-es női labdarúgó NB I-et. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!