Karate
Hárspataki Gábor

Bajnok az MTK Budapest

Publikálva: 2015.04.28 Frissítve: 2015.04.28 Sakk

Mindössze fél pont, de az megmaradt az előnyből az NB II Erkel-csoportjának zárólistáján. 108 mérkőzés után bajnok lett a csapat.

Nemzeti Csapatbajnokság 9. forduló

MTK Budapest - Mátra SE: 8,5-3,5

Nem volt egyszerű. Bár, 2,5 pont előny volt a forduló előtt, a Honvéd gyenge ellenféllel játszott, és verte is 10,5 - 1,5-re a Fótot. Azaz, három és fél pontnál nem volt szabad többet veszteni.

Az első táblán Kállai Gábor, nagymester ellen Boricsev Oleg világossal nem akart mást, mint remit, ezt el is érte. A másodikon Radnai Ádám (balra) gyalogáldozattal, professzori stílusban verte a mindig veszélyes Frink Ferencet. A harmadikon Jean-Luc Roos ellen Gara doktor nagyon naivan játszott, a francia vendégjátékos könnyen söpörte be – sötéttel is – a pontot. Marosi Levente biztatóan állt a rutinos Demeter ellen, de hibázott, és a végén nem lehetett több reminél. Szepes Tamás is hozta a hasznos remit, az egyik kárpátaljai vendégjátékos ellen. Mark Lyell végig nyerni próbált, még a végállásban is kissé jobban állt, de a csapatérdek miatt remire adta. Honos Attila okosan nem erőltette állását a másik kárpátaljai ellen.
Terbe Zsuzsa veszélyesen támadott, ellenfele pedig egy tiszttel kedveskedett neki. Terbe Julianna sötéttel sem engedett semmilyen esélyt. Berta Sándor a tőle megszokott fantasztikus küzdelem után már szinte kihozta a nyerést, amikor csapatérdekből neki is remire kellett adnia. Laza Szabolcs magabiztosan nyert sötéttel. Tóth-Katona Tamás végig próbált előnyt kicsiholni, de itt is remi lett a vége.

Sokat segített Birinyi István, aki megfigyelői szerepet vállalt a konkurens meccsen. Pontos információi nélkülözhetetlenek voltak a taktikához. Szintén köszönet illeti a Terbe családot, akik étellel-itallal látták el a csapatot. Pirity Tamás, a nyugodt körülményeket biztosította.

NB I/B-be jutásra négy hely van, és hat NB II-es bajnok tarthat rájuk igényt. Azonban két csapat (az Újszász és a Nagyatád) tavaly is megnyerte a csoportját, és nem éltek a feljutás lehetőségével. Nincs kizárva, hogy nem kell osztályozót játszani.

A sikerben nagyon komoly része volt az edzői karnak, elsősorban Kállai Gábornak (balra) és Radnai Ádámnak. Számos fiatal, láthatóan sokat fejlődött szeptember óta. Balla Attila szervezőmunkáját is dicséri az eredmény.

– Fontos kiemelni, hogy a sikert éles küzdelemben, a lejátszott 108 parti során mindössze fél pontos előnnyel értük el a Honvéd Auróra SE előtt. – értékelt Kállai Gábor,  szakosztályelnök és vezetőedző. –

Szintén kiemelésre méltó, hogy a csapatban két ifjúsági szerepeltetése kötelező, az MTK Budapest pedig a tizenkét játékos között hat ifjúságit szerepeltetett. A szakosztály sakkozóinak, a csapat kapitányának és edzőinek közös sikere ez, ami természetesen nem jöhetett volna létre az MTK nélkül. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!