Atlétika
Szabó Beatrix

Babosék a döntőben

Publikálva: 2017.01.12 Frissítve: 2017.01.12 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője és partnere két szettben győzte le ellenfelét.

Babos Tímea, Anasztaszija Pavljucsenkova (magyar, orosz) – Andreja Klepacs, María José Martínez Sánchez (szlovén, spanyol) 6-3, 6-4

Babos Tímea és Anasztaszija Pavljucsenkova, két szettben felül tudta múlni ellenfelét a Sydneyben rendezett verseny elődöntőjében, így a magyar-orosz kettős készülhet a fináléra.

Ez volt a harmadik alkalom, hogy Timi a legjobb négy közé jutott párosban az Apia International elnevezésű WTA-versenyen: 2014-ben, Lucia Safarovával összejött a továbbjutás, egy évvel később, Krisztina Mladenovics oldalán sajnos nem.

Ezúttal Timi és Pavljucsenkova a 31 perces első játszma második gémjében úgy brékelt 40-re, hogy az ellenfél 40-15-re is vezetett. A magyar-orosz duó ezt az előnyt remekül őrizte, adogatóként esélyt sem adott Klepacsnak és Martínez Sáncheznek.

Timi és Pavljucsenkova 2-0 után kétszer 30-ra, kétszer pedig nullára nyerte adogatását. A magyar-orosz duó 5-3 után nem veszített labdamenetet adogatóként.

A második játszma sorsa – és gyakorlatilag a mérkőzésé is – gyorsan eldőlt. Timi és társa 1-1 után 40-re brékelt, a második esélyt használta ki. Ezután pedig jöttek újra a meggyőző adogatójátékok. A magyar-orosz kettős kétszer 15-re nyerte szerváját, majd 30-ra.

Aztán 5-3-nál a szlovén-spanyol kettős 0-40-ről, négy meccslabdáról nyerte adogatását. Ez fordulatot is hozhatott volna, a következő játékban, Klepacs és társa 30-15-re vezetett fogadóként. Azonban Timi és Pavljucsenkova nem tört meg, így végül az ötödik meccslabdát kihasználva bejutott a döntőbe.

A fináléban a Mirza, Strycova (indiai, cseh) vagy a King, Svedova (amerikai, kazah) páros lesz Timiék ellenfele, így nem kizárt, hogy az MTK teniszezője korábbi partnere ellen lép pályára.

Forrás: babostimea.hu
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!