Kézilabda
Andróczki Flóra

Babos Timiék párosban bejutottak a nyolcaddöntőbe (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.01.25 Frissítve: 2020.01.25 Tenisz

Az Australian Open női párosversenyének második fordulójában két szettben győzött Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic az Ashleigh Barty, Julia Görges ausztrál, német duó ellen, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic egyesben már az 1. fordulóban búcsúzott az idei Australian Openen, így mindkettőjüknek csak a párosra kell koncentrálniuk, melyben tavaly a döntőig jutottak, két éve pedig meg is nyerték az év első Grand Slam-tornáját. A párosverseny 2. fordulójában olyan duóval találkoztak, melynek mindkét tagja, az ausztrál Ashleigh Barty és a német Julia Görges is bejutott egyesben a 3. fordulóba, sőt Barty már onnan is továbbjutott (Görges viszont kiesett a 3. körben, ha továbbjutott volna, éppen párospartnere ellen játszana vasárnap a nyolcaddöntőben).

Az első szett hasonlóan alakult Babosék számára, mint az 1. fordulóban legyőzött Dalila Jakupovics, Raluca Olaru kettős ellen, ugyanis 7:5-re nyert a magyar, francia duó, úgy, hogy 0:4-ről tudott fordítani. A mérkőzés a folytatásban is szorosan alakult.

Elsősorban azért, mert az öt bréklehetőségéből hármat is értékesített Ashleigh Barty és Julia Görges, de Babosék a főbb statisztikai mutatókban, ha nem is sokkal, azért jobbnak bizonyultak. Ők a kilenc bréklabdájukból ötöt értékesítettek, hat ászt ütöttek, az ellenfél hármat, nagyobb százalékban értek el pontot az első szerváikból (69–58 százalék) és a másodikból is (43–39 százalék), ahogy fogadóként is (42–32 százalék), így pedig az összes pontot tekintve is jobbak voltak (77–66).

Ez azt eredményezte, hogy két szoros szettben, 1 óra 30 perc alatt 7:5, 6:4-re győzött a Babos, Mladenovic duó, és készülhet a nyolcaddöntőre. Az ellenfele a Viktória Kuzmová, Aljakszandra Szasznovics szlovák, fehérorosz és a Zarina Dijasz, Jelena Ribakina kazah páros csatájából kerül ki.

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Ashleigh Barty, Julia Görges (ausztrál, német) 7:5, 6:4

(Forrás: nso.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!