Atlétika
Krizsán Xénia

Babos Tímea kihagyhatja a US Opent (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.06.28 Frissítve: 2020.06.26 Tenisz

Klubunk teniszezője szerint túlságosan korai az idény augusztusi folytatása, és a tervezett körülmények között a New York-i Grand Slam-torna megtartását sem támogatja.

– Az idény elvileg augusztus harmadikán, a palermói női versennyel folytatódik. Mit gondol, reális a WTA terve?

Nekem az augusztusi folytatás túlságosan korainak tűnik. A WTA közzétette a versenynaptárt, de egyelőre szinte semmi sem fix, a rendezés körülményeiről nincsenek információink, csak a US Openről tudunk részleteket. Igen, az idény Palermóban indulna újra, de még azt sem tudjuk, jár-e a részvételért világranglistapont. Sok víz lefolyik még a Dunán augusztusig, meglátjuk, lesz-e ebből az egészből valami.

– A US Open részleteit viszont sokan kritizálják, mondván, túl szigorúak a korlátozó intézkedések.

– Néhány nappal ezelőtt a női játékosoknak volt konferenciájuk, amelyen az Egyesült Államok Teniszszövetsége, a USTA is képviseltette magát. Rengeteg kérdés és kritika vetődött fel, a körülmények messze nem ideálisak, szerintem nem szabadna így versenyeket rendezni. Sok országból még nem lehet utazni, Dél-Amerikában például csak szeptember elseje után lehet felszállni nemzetközi repülőjáratokra, több helyen pedig kötelező a karantén… Ráadásul nekünk ázsiai turnénk is következne, amire a vízumot az Egyesült Államokban szoktuk elintézni – viszont a szabályok szerint csak a szálloda és a pályák között mozoghatnánk New Yorkban, így hogyan tudnánk megszerezni a vízumot?! Rengeteg a kérdés, kevés a válasz.

A teljes beszélgetést IDE kattintva olvashatják.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!