Tenisz
Fucsovics Márton

Babos salakon charlestonozik

Publikálva: 2015.04.07 Frissítve: 2015.04.07 Tenisz

A 15. helyen kiemelt Mona Barthel két szettben nyert Babos Tímea ellen a 731 ezer dollár összdíjazású, charlestoni WTA-verseny első fordulójában. A mérkőzés 71 percig tartott. A 21 éves magyar játékos kedden bemutatkozik párosban a német Anna-Lena Grönefeld oldalán.

Mindkét játszmában egy-egy brék döntött a tapasztaltabb és jóval esélyesebb Barthel javára.

– Nem könnyű átállni salakra. Sokszor azért hibáztam, mert keménypályásan játszottam. – nyilatkozta Babos Tímea a mérkőzés után saját honlapjának. – Éreztem, hogy még nem vagyok teljesen kész a salakos játékra. Kell még idő átállni.

Vasárnap a párostorna sorsolását is elkészítették: Timi és Anna-Lena Grönfeled ellenfele az Irina-Camelia Begu, Arantxa Parra-Santonja kettős lesz.

A 24 éves román játékos 59. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 35. (2012. július 30.) volt. Eddig 4 WTA- és 19 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban, az Australian Openen pedig 2012-ben negyeddöntős volt. Begu februárban finalista volt Rio de Janeiróban (Brazília, 250 ezer dollár, salak, társ: Maria Irigoyen).

A 32 éves Parra-Santonja 30. helyen áll, pályafutása legjobbjaként 22. (2012. április 2.) volt. Eddig 8 WTA-, és 9 ITF-versenyt nyert párosban, tavaly negyeddöntős volt a Roland Garroson. Februárban megnyerte a 731 ezer dolláros antwerpeni WTA-versenyt, az ugyancsak spanyol társával: Anabel Medina Garrigues-szel.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!