Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Babos negyeddöntős párosban

Publikálva: 2021.03.10 Frissítve: 2021.03.10 Tenisz

Babos Tímea, odalán Veronika Kugyermetovával bejutott a negyeddöntőbe a dubaji, 1,835 millió dollár (567 millió forint) összdíjazású, keménypályás női tenisztorna páros versenyében.

Az MTK Budapest 27 éves játékosa és orosz partnere – akiket ötödikként emeltek ki – szerdán a Pliskova ikrekkel, Karolinával és Kristynával találkozott, s az összecsapás egyoldalúan alakult. Babosék kezdésnél és 4:2-nél is elvették a csehek adogatását, akik csak 2:5-nél jutottak először bréklabdához. Ezzel nem tudtak élni, majd a második felvonásban a magyar-orosz kettős 5:1-re meglépett, és – noha Pliskováék egy bréket ledolgoztak – már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely egy órán át tartott.
Klubunk kiválósága párosban háromszoros világ- és négyszeres Grand Slam-bajnok, ám Dubajban sem szokásos partnerével, Kristina Mladenoviccsal szerepel. A francia játékos – aki az Emírségekben egyesben a második fordulóig jutott – sérülésre hivatkozva a februári Australian Openen sem indult el párosban, bár címvédők voltak Babossal.

Babos Tímea, Veronika Kugyermetova (magyar, orosz, 5.)–Karolina Pliskova, Kristyna Pliskova (cseh) 6:2, 6:4

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!