Karate
Hárspataki Gábor

Babos maradt Monterrey kétszeres bajnoka

Publikálva: 2015.03.06 Frissítve: 2015.03.06 Tenisz

Minden olyan szépen indult. Babos Tímea fokozatosan haladt előre a Mexikóban rendezett 500 ezer dollár összdíjazású WTA-torna selejtezőjében. Pedig erős volt a mezőny. Például az ukrán Bondarenko nővéreket nem lehet nyeretlen kezdőknek titulálni.

Még akkor sem, ha Katyerina nem mostanság futja élete csúcsformáját, de, vegyük sorban! A világranglista 146., tizenkilenc éves Vickery ellen kezdett a magyar éljátékos. Az amerikai képtelen volt megszorítani a negyedik kiemeltet. A második fordulóban kolumbiai következett, ő is hasonló különbséggel vesztett Babos ellen, pedig 139. a rangsorban Doque-Marino, és volt már Top100-as is. Ekkor jött, a pillanatnyilag 177. ukrán, aki járt már a 25. helyen is. Három játszmában, de Tímea máris a főtáblán találta magát. Ahol, a 62. Soler-Espinosa sem tudott Babossal mit kezdeni: 6-4, 6-3. Következett a régi, nagy, páros ellenfél Sarah Errani. Az olasz egyesben sem rossz az utóbbi időben, ezt bizonyítja 12. pozíciója a szövetség rangsorában.

– Nagyon fáradtan és nem túl jól játszottam, Errani persze jól. Valahogy nem állt össze a játékom. – értékelt Timea a mérkőzés után. – Amikor valami jobb volt, akkor más elromlott. Az ő taktikája pedig tökéletes volt ellenem.

3-6, 3-6 és búcsú négy nyertes meccs után az egyestől. Szép menetelés volt, de következett a mindig reményteli páros, és a visszalépés 4-1-es vezetésnél egy spanyol, román duó ellen.

– Sajnos, a 6 Celsius fokban nem tudott, az amúgy sem jó hátam, bemelegedni. – mondta Timea. – Sajnálom ezt a hetet, de Indian Wells fontosabb. Így jobb döntésnek láttuk feladni ezt a mérkőzést. Megpróbáltuk, 4-1-ünk volt, de most ennyi volt, sajnos.

Babos Tímea maradt Monterrey kétszeres bajnoka (2012-ben egyéniben, 2013-ban párosban győzött), lesz ő még Grand Slam-döntős!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!