Atlétika
Krizsán Xénia

Babos idén is döntős Wimbledonban

Publikálva: 2015.07.10 Frissítve: 2015.07.14 Tenisz

Sokatmondó és örömteli tény, hogy az egyik legnagyobb múltú Grand Slam-torna utolsó hetében, még az MTK Budapest több versenyzője is érdekelt. Gálfi Dalma, Stollár Fanny és a két éven belül második GS fináléjára készülő Babos Tímea számára is tartogatott boldog perceket a pénteki versenynap Wimbledonban.

A Gálfi Dalma és Stollár Fanny alkotta színtiszta MTK-s egység, a wimbledoni leány junior páros verseny negyeddöntőjében volt érdekelt. Az ő mérkőzésük nyitotta a „magyar napot” és az első játszmában úgy söpörte le brit-amerikai ellenfelét a pályáról a duett, hogy szemmel is nehéz volt követni játékukat. Ugyan a második szettben, már kicsit jobban megizzadtak a lányok, de az MTK Budapest játékosainak győzelmét így sem fenyegette veszély, összesen 48 percet kellett pályán tölteniük.

Grand Slam-torna, Wimbledon. junior leány páros negyeddőntő:

Gálfi Dalma (magyar), Stollár Fanny (magyar) – Maia Lumsden (brit), Ingrid Neel (amerikai) 6-0, 6-2

A nap második magyar érdekeltségű mérkőzésén Babos Tímea ragadott ütőt. Hatalmasat küzdött Kristina Mladenoviccsal az oldalán, de a több mint kétórás küzdelem végén a Makarova-Vesznyina kettős jutott fináléba az angol nyílt teniszbajnokságon. A tavaly ugyanitt fináléba jutott magyar-francia páros túl sok adogatójátékot veszített a mérkőzés során, amit nem tudtak kompenzálni, egyébként nagyon jó fogadójátékukkal sem. Nem sikerült megismételni tehát a múlt évi parádés teljesítményt, de apróságok döntöttek végül az esélyesebb orosz páros javára.

Grand Slam-torna, Wimbledon. NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ:

Babos Tímea (magyar), Kristina Mladenovics (francia) – Jekatyerina Makarova (orosz), Jelena Vesznyina (orosz) 3-6, 6-4, 4-6

Babos Tímeának az esti órákban újra fűre kellett lépnie, hiszen a maratoni női páros találkozó után, a vegyes párosok elődöntőjében kellett bizonyítania Alexander Peya társaként. Ez a mérkőzés sem ért fel szanatóriumi kezeléssel, hiszen háromjátszmás csatára kényszerítette a svéd-spanyol kettős a magyar leányt és osztrák partnerét. A komoly erőkifejtés (a mérkőzés több mint kétórás volt) ez alkalommal azonban kifizetődő volt, hiszen győztesen hagyhatták el Babosék a játékteret, és készülhetnek az indiai Paes és svájci Hingis elleni fináléra. Babos Tímea két éven belül második wimbledoni döntőjét játssza, amit nem kell ecsetelnünk, micsoda fantasztikus teljesítmény!

Grand Slam-torna, Wimbledon. vegyes páros, elődöntő:

Peya (osztrák), Babos (magyar) – Linstedt (svéd), Medina Garrigues (spanyol) 4-6, 6-3, 11-9

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!