Atlétika
Krizsán Xénia

Babos Egyiptomban, Piros Portugáliában nyert tenisztornát

Publikálva: 2023.04.23 Frissítve: 2023.04.23 Tenisz

Piros Zsombor a portugáliai Oeirasban, Babos Tímea pedig az egyiptomi Sarm-es-Sejkben nyert tenisztornát vasárnap.

Az ATP-világranglistán karriercsúccsal 143. Piros a 145 ezer euró összdíjazású salakpályás challenger-versenyen hetedik kiemeltként lépett pályára Oeirasban, ahol a fináléban 6:3, 6:4-re verte az argentin Juan Manuel Cerundolót (123.).

Piros egyhuzamban a tizedik mérkőzésén hagyta el győztesen a pályát, ugyanis múlt héten Splitben is ő bizonyult a legjobbnak. A Davis Kupa-válogatott játékos pályafutása negyedik challenger-trófeáját gyűjtötte be.

Két tornagyőzelem egymás után, nem is tudom, mint mondjak – nyilatkozta a döntő után a 23 éves bajnok. – Ez az eddigi legnagyobb sikerem, szeretnék tovább fejlődni, és minél hamarabb bejutni a legjobb százba. Tudom, hogy korábban a nemrég még világelső Carlos Alcaraz is győzött itt, remélem, ez jó ómen nekem.

Babos Tímea az egyiptomi 25 ezer dollár összdíjazású keménypályás ITF-tornán diadalmaskodott. A WTA-rangsorban 283. magyar teniszező a vasárnapi döntőben 6:4, 6:1-re verte az orosz Marija Tyimofejevát (222.), és sorozatban tizedik meccsét nyerve idei második trófeáját gyűjtötte be. A párosban kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-tornagyőztes Babos két hete a Mississippi állambeli Jacksonban ünnepelhetett.

Forrás: MTI, borítókép: Magyar Tenisz Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!