Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Az olimpiai pótkvalifikációra gondol

Publikálva: 2020.12.06 Frissítve: 2020.12.06 Evezés

Evezősünkkel, Polivka Dórával beszélgettünk 2020-ról, a felkészülésről, illetve a jövő év céljairól.

– Miként zajlanak jelenleg az edzések, mire figyeltek ilyenkor a leginkább?

– Most fog igazán elkezdődni a felkészülés, hétfőn indulunk szolnoki edzőtáborba a válogatottal. Leginkább az lesz a cél, hogy visszanyerjem a formámat, illetve hogy könnyűsúlyú dublóban párt találjak.

– Mennyire vagy elégedett a 2020-as évvel?

– Alapvetően teljesen máshogy terveztem ezt a szezont, de a vírus mindent felforgatott. Ehhez képest jól alakult az év, a válogatón is sokat javítottam ez egyéni csúcsomon, aztán az országos bajnokság is remekül sikerült, ráadásul az egész csapat kiválóan szerepelt. Ezt követően kilencedik lettem az Európa-bajnokságon, amivel szintén elégedett voltam. Azt is tudom, miben kell előre lépni a jövőben.

– Miben?

– Egypárban tapasztalatot kell szerezni, mert az a versenyrutin nagyon sokat segíthet abban, hogy jobb eredményeket érjek el. Erőnlétileg, technikailag és fejben rendben voltam, de ezekben mindig lehet fejlődni.

– Mik a célok a következő esztendőre?

– Az olimpiai pótkvalifikáció a legfontosabb, de egyelőre még nem tiszta, milyen számban fogunk tudni indulni. Az egyetemi Európa-bajnokságon is szeretnék szépen szerepelni, illetve az Európa-bajnokság és a világbajnokság is fontos lesz.

– Mikor lesznek az első versenyek?

– Úgy néz ki, február elején lesz a válogató, ahol a pótkvalifikációs indulás lesz a tét, tehát nagyon fontos, hogy jól sikerüljön. Mivel április elején lesz a pótkvalifikációs verseny, ezért jó, ha minél hamarabb kiderül, kik indulhatnak rajta.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!