Atlétika
Jankovics Dániel

Az olasz meló (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.08.30 Frissítve: 2016.08.30 Röplabda

Luca Simonetti személyében igazi szaktekintély segítette az MTK Budapest női röplabdacsapatának munkáját.

Az MTK Budapest női röplabdacsapata gőzerővel készül az október 22-én rajtoló bajnokságra.

Alberto Salomoni együttese Olaszországból kapott segítséget a felkészüléshez: Luca Simonetti erőnléti edző személyében, valódi szaktekintély segítette a lányok munkáját.

Albertóval már régóta ismerjük egymást, dolgoztunk együtt korábban Németországban és Olaszországban is – mesélte Signor Simonetti. – Pár héttel ezelőtt felhívott, a segítségemet kérte, mivel rendkívül fiatal csapatról van szó, és sokaknak még egészen új az a fajta munka, amit mi általában végzünk. 

Az olasz szakember az itt töltött egy hét alatt felmérte a játékosok fizikai állapotát, tájékozódott korábbi sérüléseikről, illetve különböző felméréseket végeztetett el velük. 

A különböző tesztek, felmérések alapján készült mindenkiről egy kvázi portré. Ehhez viszonyítva lehet majd mérni a lányok fejlődését, illetve ennek alapján készítettünk mindenkinek egyéni edzéstervet. 

Bár Signor Simonetti kedden hazatér, nem szakad el végleg az MTK-tól: a tervek szerint havonta visszatér Budapestre, hogy nyomon kövesse a lányok fejlődését, és szükség esetén módosítsa az edzéstervet. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!