Atlétika
Szabó Beatrix

Az idei legjobb eredmény és kulisszatitkai

Publikálva: 2015.01.18 Frissítve: 2015.01.18 Sísportok

Az utóbbi idők legjobb teljesítményével huszadik helyen végzett az egyik legexkluzívabb helyszínen az olimpiai hetedik helyezettünk. Cortina d’Ampezzoban így tizenegy Világkupa pontot gyűjtött pénteken Miklós Edit, ám a szombati futamot a kedvezőtlen időjárás miatt elhalasztották. Ezek az olaszok? Képtelenek befedni egy hegyet. Edit saját közösségi oldalán számolt be utóbbi napjairól.

– Pénteken sikerült többé-kevésbé hibamentes menetet összehoznom. A nagy köd miatt lejjebb hozták a rajtot, így a rövidebb táv miatt a kis hiba is sok hátránnyal járt. – írta saját oldalán Miklós Edit. – Nem véletlen, hogy 1.32 mp lemaradással huszadik lettem, nagyon szorosan sorakozunk egymás után. De pont ezért ilyen izgalmas ez a sport. Az utolsó részidőig, 1.20 mp lemaradásom volt, köszönet Marcinak, a nagyon gyorsra vakszolt sílécért, az utolsó részidő szakaszban a hetedik legjobb időm volt. Ezzel a huszadik hellyel sikerült újra pontszerző helyen célba érnem. Tizenegy egységnyit gyűjtöttem.

Ha már a lécek kezelése: a sí is technikai sport. Nem véletlenül hálás Edit segítőinek. Pillantsunk be segítségével a paraván mögé!

– Így készíti elő a léceimet Marci, minden verseny előtt. Megélezi a kantnit, amikor már elég élesnek találja akkor bekeni, a megfelelő hőmérsékletű vaksszal, attól függően, hogy másnapra milyen időt jósolnak. – magyarázta Miklós Edit. – Megolvasztja a viaszt a vasalóval, rácsepegteti, majd belesimítja a léc talpának a pólusaiba. Ha ez megvan, akkor hagyja kihűlni, lehúzza róla a felesleges viaszt, majd kikefél belőle még egy adagot. Ha túl sok viasz marad rajta, nem lesz gyors a léc. Ezután jön rá a gyorsító vaksz.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!