Kézilabda
Pelczéder Orsolya

Keresés

Az ICF elfogadta a balatoni vb programját

Publikálva: 2020.10.18 Frissítve: 2020.10.18 Kajak-kenu

2021. június 18-20. között rendezhetjük meg a SUP-világbajnokságot Balatonfüreden. Várhatóan több ezer profi és amatőr résztvevő szállhat vízre a három nap alatt a jövő év egyik legnagyobb szabású sportfesztiválján.

A 2019-es ICF SUP világbajnokság több mint 200 profi versenyzőt vonzott 40 országból. Az akkori esemény sikere alapján számíthatunk arra, hogy jövőre Magyarországra ennél is népesebb mezőny érkezhet.

– A kínai verseny után rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, a szervezők professzionalizmusa, és vendégszeretete nagyon magasra tette a lécet – mondta Jose Perurena, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) elnöke. – Magyarországon a kajak-kenu rendkívül népszerű és sikeres, így magyar barátaink vezető szerepe a sportágunkban egyértelmű.  A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szinte minden évben rendez színvonalas és nagyszabású nemzetközi versenyt, és biztos vagyok benne, hogy a 2021-es SUP-világbajnokságot is nagyon magas szinten szervezik meg.

A vb-n gyorsasági, hosszú távú, és ügyességi futamokban állhat rajthoz az ifjúsági-, felnőtt- és masters korosztály. Az eseményen profi és amatőr versenyzők is elindulhatnak merev- és felfújható deszkás kategóriákban. 

– Szerencsére az utóbbi években Magyarországon is nagyon népszerű lett a SUP, 2020-ban itthon a szakág legnagyobb szabású tömegrendezvényeit az MKKSZ szervezhette. Az augusztusi Balaton-átevezésre annyian el akartak jönni, hogy az esemény előtt egy héttel le kellett zárnunk a nevezést. Biztosak vagyunk benne, hogy a profik mellett ezres nagyságrendben vesznek részt amatőr sportolók is a nyár egyik legnagyobb szabású magyarországi sporteseményén, a balatonfüredi világbajnokságon, amelyen rengeteget tehetünk azért, hogy friss ICF szakágként a SUP népszerűségét világszerte tovább növeljük erősítsük – mondta Berényi Péter, az MKKSZ szervezési igazgatója.

A SUP népszerűségét növelő globális stratégia részeként az ICF a balatonfüredi világbajnokság előtt online szemináriumot szervez a versenybíróknak.

– A nemzetközi SUP-os mezőny örömmel fogadta a Sportdöntőbíróság határozatát, amelyik megerősítette, hogy az ICF szervezhet szakági világversenyeket, a sportolók izgatottan várják a vb-futamokat. Már megvannak a jelöltjeink a 2022-es, és 2023-as világbajnokság szervezésére, komolyan készülünk arra, hogy továbbfejlesszük a legfiatalabb szakágunkat. Vannak, akik nem értenek egyet azzal, hogy a kajak-kenu sportág felkarolta a SUP-ot, de a versenyzőket arra kérem, hogy ne foglalkozzanak az olyan kritikusokkal, akik akadályozzák a szakág tovább elterjedését – tette hozza Jose Perurena.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!