Atlétika
Nemes Rita

Az első győzelemben bízva

Publikálva: 2020.08.20 Frissítve: 2020.08.19 Kézilabda

Válogatott balátlövőnk, Szöllősi-Zácsik Szandra reméli, a rácalmási tornán megtörik a jég.

– Lassan a célegyenesbe fordulunk – hogy halad a felkészülés?

Még messze nem vagyunk készen, bőven van hova fejlődnünk. A hátralévő két hétben sok mindent lehet és kell még csiszolni, pláne, hogy már az első pár fordulóban igazán éles, sorsdöntő meccsek várnak ránk. Nagyon fontos, hogy jól kapjuk el a rajtot, százhúsz százalékon kell pörögnünk.

– Nagyon erős csapatokkal játszottunk a felkészülés során, így egyelőre várat magára az első győzelem. Hiányzik?

Nagyon. A Debrecen ellen voltak jó periódusaink, sőt, a Siófok ellen is ötven percig pariban voltunk. Az első győzelem sokat segítene az önbizalmunkon, hogy lássuk, a befektetett munka kifizetődik.

– Az I. BioTechUSA jótékonysági női kézilabdakupán előbb a Kisvárdával játszunk, másnap pedig a Dunaújvárossal vagy a Békéscsabával. Mit vársz a hétvégi tornától?

Legfőképpen az első győzelmet. Jó lenne látni, hogy mindenki száz százalékon pörög, és jó lenne élesben kipróbálni végre, mire vagyunk képesek hasonló kaliberű csapatokkal szemben. Eddigi ellenfeleink – a Győr, a Siófok vagy a Fradi – nem a mi súlycsoportunkba tartoznak, és bár igyekeztünk kihozni magunkból a maximumot, de egészen más egyenrangú riválisokkal játszani.

– Az eddigi tapasztalatok alapján miben lesz más ez a csapat, mint a múlt idénybeli?

Nehéz kérdés, lehet, majd csak a bajnokság közben tudok rá válaszolni. Vova ugyanazt a gyors támadójátékot várja tőlünk, mint a legutóbbi szezonban. Menet közben derül csak ki, hogy mi a különbség.

– A tavalyi sikeres szereplés okaként szinte mindenki a csapategységet említette. Hogy halad az új igazolások beépítése a közösségbe?

Nem volt ezzel semmi probléma, ugyanúgy befogadtuk őket, ahogy engem is befogadtak tavaly. Bízom benne, hogy a jó csapatszellem a pályán is visszaköszön majd.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!