Atlétika
Krizsán Xénia

Az élménykosárlabdát viszik tovább

Publikálva: 2020.09.05 Frissítve: 2020.09.03

Hegedűs Péterrel, a női amatőr NB I Piros csoportjában szereplő kosárlabdacsapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk az új évadról.

Tekintve, hogy a következő szezonra teljesen átalakul a felnőtt női másodosztály Piros csoportjában szereplő kosárlabdacsapatunk kerete és szakmai stábja, állandóságról aligha beszélhetünk. Hegedűs Péter, az együttes vezetőedzője azonban úgy gondolja: noha a játékosok jöttek-mentek, a csapat szellemisége és felfogása változatlan maradt.

– Szorosabbra fűztük a TFSE és az MTK közötti kooperációt. Ennek értelmében az A-csoportos együttes, valamint a Piros és a Zöld csoportos csapataink szakmai irányítását ugyanazon irányvonal mentén végezzük. Az előző, csonka évadból ketten, név szerint Munkácsi Enikő és Szeitl Vanessa maradtak a Piros csoportos társaságból, így nagy kihívás előtt állunk, hogy minél hamarabb egységbe kovácsoljuk a lányokat. Nagyon erős, kiegyensúlyozott mezőnyre számítunk, de a szokásainkhoz híven idén sem a helyezések terén tűzzük ki a céljainkat. Ugyanazt az élménykosárlabdát szeretnénk hozni, mint eddig is.

Az NB I-es felnőttcsapat másodedzőjeként is tevékenykedő tréner szerint továbbra is nyílegyenes út vezet az A-csoportba azoknak, akik folyamatosan fejlődnek.

– Kimondott célunk, hogy a tehetségeink előbb-utóbb az NB I-ben szereplő TFSE-MTK keretébe kerüljenek, ezt a küldetésünket a továbbiakban is véghez szeretnénk vinni. Az ajtó mindenki előtt nyitva áll a nagycsapatba jutásra.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!