Atlétika
Krizsán Xénia

Az elégedetlen ezüstérmes (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.12.21 Frissítve: 2020.12.21 Vívás – kard

Klubunk kardvívója, Szatmári András egyéniben és csapatban is ezüstérmet szerzett a hétvégi országos bajnokságon, mégsem tudott őszintén örülni.

– Hogy élted meg az országos bajnoki szereplésed?

– Egyáltalán nem vagyok elégedett. Mindent beleadtam, de ez most így alakult. Csalódott vagyok, szóval javítani kell a hangulatomon karácsonyig.

– Hogyan lehetett volna megfogni Szilágyi Áront az egyéni és a csapatdöntőben?

– Sokat gondolkoztam azon, hogy mi az, ami nem működött a döntőkben, talán nem volt meg a kellő koncentráció a fontos pillanatokban Áronnal szemben. Nem vívtam alapvetően rosszul, de keserédes, hogy nem sikerült aranyérmet nyernem.

– Milyen volt szurkolók nélkül vívni?

– Hiányoztak a nézők, mert szeretem, ha van közönség. Nem arról van szó, hogy többezer ember lenne az ilyen versenyeken, de ha a rokonaim, szeretteim ott vannak velem, az nagy lökést tud adni. Sok olyan sportoló is el szokott jönni, akik már visszavonultak, tehát ez általában amolyan családi ünnepély december végén. Most sokkal furább volt a hangulata, de ez mindenkinek ilyen volt, ezt kellett megoldani.

– Figyelembe véve, hogy sérülésből jöttél vissza, optimizmusra adhat okot az elmúlt néhány verseny?

– A sérülésemet nézve mindenképp biztató, hogy bírtam a terhelést, de a teljesítmény alapján át kell gondolnom, mit kell jobban csinálni a jövőben. Sokat fogunk dolgozni a technikai, a mentális és a fizikai felkészülésen is. Most egy hét pihenőnk lesz az ünnepek alatt, szilveszter előtt pedig már elkezdünk mocorogni. Megyünk előre.

– Egészen az olimpiáig.

– Természetesen az a fő célpont. Még mindig picit messze van, de már szeptember óta az a fő cél, azért nem hagytuk soha abba a munkát. Márciusig nincsenek nemzetközi versenyek, de ettől függetlenül folyamatosan készültünk és pár nap szünet után ismét folytatjuk az edzéseket.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!