Tenisz
Piros Zsombor

Az egészséges agresszió lehet a siker kulcsa

Publikálva: 2017.02.01 Frissítve: 2017.02.01 Röplabda

Az alapszakasz talán legfontosabb meccse vár az MTK Budapest női röplabdacsapatára.

Szerda este pótolják a női röplabda NB I tizenegyedik fordulójából elhalasztott Vasas-Óbuda – MTK Budapest mérkőzést. Ez a párosítás bátran nevezhető rangadónak, mivel a vendégek a harmadik, míg a hazaiak a negyedik helyről várják az összecsapást, mindössze három pont választja el egymástól a feleket a tabellán.

Csendes, nyugodt hangulat uralkodik az öltözőben – engedett bepillantást a kulisszák mögé Alberto Salomoni, az MTK Budapest mestere. – Egyelőre nem tudom, hogy ez jó, vagy rossz jel, majd a meccs után kiderül. Tulajdonképpen nincs vesztenivalónk, felszabadultan játszhatunk. Természetesen nyerni szeretnénk, de ez hatalmas dolog lenne, főleg mivel az ellenfelünknek is nagy szüksége van a pontokra, ráadásul minden bizonnyal vissza szeretnének vágni az őszi vereségért.

A két együttes őszi meccsét – a nyitófordulóban – az MTK Budapest nyerte 3-0-ra, a szezon eddigi talán legnagyobb meglepetését okozva.

Az egészséges agresszió lehet a siker kulcsa – vélekedett az olasz szakember. – A Vasasnak erősebb, mélyebb a kerete, így mi a fegyverünk a megfelelő küzdeni tudás és csapatszellem lehet. Ha egy percre sem adjuk fel, és nyugodtak tudunk maradni, bármi megtörténhet.

Nehéz tehát megjósolni a szerda esti találkozó végkimenetelét, a pillanatnyi forma minden bizonnyal döntő jelentőségű lehet. Mégis, milyen célkitűzéssel vágnak neki a mérkőzésnek a kék-fehérek?

– Pontot, pontokat szeretnénk szerezni. Hogy mennyit, az nagyjából mindegy.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

20:00 Vasas-Óbuda – MTK Budapest; női röplabda NB I-es bajnoki mérkőzés, Folyondár Sportközpont (1037 Budapest, Folyondár utca 15.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!